VIJESTI

ŽELJKA CVIJANOVIĆ: Ne postoji Olegovo zlato!

Predsjednica Vlade RS

Autor:G. D.

27.9.2015

Predsjednica Vlade RS, Željka Cvijanović, rekla je danas u Banjoj Luci da je priča o zlatu koje je navodno ruski biznismen Oleg Burlakov poklonio predsjedniku RS Miloradu Dodiku "nebuloza opozicije", koja na taj način pokušava da skrene pažnju javnosti sa izdajničke politike koju vodi u zajdničkim ustanovama.

Ona je istakla da Gordan Milinić, koji tvrdi da je vidio primopredaju zlata, "uopšte nije kredibilan svjedok", jer se za njegovo ime veže mnoštvo afera.

- To su priče koje treba da zabave narod. Opozicija je to pričaka prije izbora, sada opet ponavljaju dobro potrošene teme. To je očajnički potez opozicije i ti navodi su za smijanje. Mladen Bosić ima priliku da podnese tužbu i dokaže sve to, ali on to neće učiniti. I šta će sljedeći put reći? Vjerovatno će pominjati neke dragulje i dijamante - smatra Cvijanović.

Ona je dodala da će SNSD sljedeće sedmice održati sjednicu predsjedništva ove stranke na kojoj će razmatrati informaciju o izdajničkom ponašanju opozicije u zajedničkim ustanovama, a onda će tu informaciju proslijediti Vladi RS i Narodnoj skupštini RS. 
 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.