VIJESTI

MUP Republike Srpske razmatraće prijavu Alternativne televizije

Saopštenje iz CJB Banja Luka

Srna

15.10.2015

Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske razmatraće prijavu banjalučke Alternativne televizije /ATV/ u kojoj se navodi da je ovu medijsku kuću kontaktirao Goran Suvara, lice čije se ime nalazi na međunarodnoj potjernici, rekao je danas načelnik Centra javne bezbjednosti /CJB/ Banjaluka Boško Pandža.

"MUP Srpske će razmatrati ovu prijavu i preko svojih organizacionih jedinica preduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti", rekao je Pandža na današnjoj konferenciji za novinare u Banjaluci.

Pandža je napomenuo da se ovo lice nalazi van teritorije Republike Srpske i BiH, odnosno na teritoriji druge države.

On je pozdravio gest ATV-a, koja je podnijela prijavu.

Iz ATV-a Banjaluka tvrde da ih je sinoć kontaktirao Goran Suvara, lice čije se ime nalazi na međunarodnoj potjernici, zbog čega je "njihova dužnost bila da to prijave policiji".

SDS je nedavno na svojoj internet stranici objavio audio-materijal u kome banjalučki biznismen Mile Radišić navodno iznosi niz optužbi na račun ministra finansija Srpske Zorana Tegeltije, a na kome se čuje i glas Suvare. Suvara tvrdi da je dobio novac od SDS-a za ovaj audio-materijal, za koji kaže da je premontiran.

Radišić je, takođe, demantovao autentičnost tog audio-materijala. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.