VIJESTI

JABLANICA Otvorena zgrada za socijalno ugrožene

Projekat izgradnje finansirala EU

Srna

20.10.2015

U Jablanici je danas svečano otvorena zgrada za porodice u stanju socijalne potrebe, koja je sagrađena u okviru projekta koji sa milion eura finansira EU.

Ovaj projekat kofinansiraju lokalne vlasti sa 714.805 eura i federalno Ministarstvo za raseljena lica i izbjeglice sa 300.000 KM. 

U okviru ovog projekta ukupno će biti izgrađeno šest stambenih zgrada u šest opština sa 62 stambene jedinice za porodice koje su u stanju socijalne potrebe.

Stambena zgrada u Jablanici predata je na korištenje nakon što je to učinjeno u Prozoru/Rami i Brčko distriktu, saopćeno je iz federalnog Ministarstva za raseljena lica i izbjeglica.

Federalni ministar Josip Martić i načelnik opštine Sapna, Ismet Omerović, potpisali su ugovor za realizaciju projekta sanacije štete nastale usljed poplava.

U sufinansiranju sanacije klizišta "Goduš K jedan", resorno ministarstvo učestvuje sa 74.601 KM, dok će općina Sapna osigurati 8.289 KM.

Omerović je upoznao Martića sa stanjem u opštini i predstavio infrastrukturne projekte koje je lokalna zajednica planirala realizovati u narednoj godini, a posebno sa potrebom sanacije klizišta i putne infrastrukture oštećene u poplava.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.