VIJESTI

GRAČANICA: Grad oblijepljen plakatima "Vratite nam Disko"

Poziv općinskim vlastima

Autor:H. Č.

1.11.2015

Od jutros je Gračanica oblijepljena plakatima na kojima piše "Vratite nam Disko". Plakati su polijepljeni na svakom uglu, drvetu, pa i u općinskom parku, kao Pozipoziv općinskim vlastima, da se mladima vrati Disko. Ne zna se ko stoji iz poziva, ali se zna da su izazvali pozornost građana.

ibrahim-cajic-jedan-od-prvih-di-dzejova-u-gracanici-1

Foto: H. Čalić (Jedan od prvih di-džejova u Gračanici, Ibrahim Čajić-Klipi)

Gračanica je još od šezdesetih imala svoj Disko i svoje di-džejove, Fikreta Ćurića, oca pobjednika "Factora X" Amela Ćurića, te Ibrahima Čajića-Klipija i danas poznatog šoumena u Gračanici.

prostor-u-bkc-gdje-je-nekad-biod-disko

Foto: H. Čalić (Prostor u BKC zauzelo udruženje "Anea")

- Krenuli smo od sale "DTV Partizan",potom u Dom kulture na Lipi, montažnoj zgradi stare Gimnazije, a od osadmedestih smo imali savremeni Disko u BKC. Zbog čega danas Gračanica nema Disoko, ne znam, znam da to nije dobro- kaže Čajić.

Općinske vlasti su veliki prostor u JU BKC ustupile Omladinskom udruženju "Anea" i od tada su prestale bilo kakve mogućnosti da mladi Gračanice sebi osiguraju prostor za diskoteku u gradu. Zato je poziv neimenovanee grupe mladih ljudi da im se vrati Disko, potpuno opravdan, kažu Gračanlije.
 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.