VIJESTI

SREBRENICA Nastavljeni razgovori o ulaganjima

Investiciono-razvojna konferencija

Srna

12.11.2015

Investiciono-razvojna konferencija "Mogućnosti i perspektive razvoja - Srebrenica 2015" nastavljena je danas razgovorima grupe potencijalnih investitora sa predstavnicima opštine i banaka o mogućnostima saradnje i stimulativnim mjerama koje ova lokalna zajednica pruža ulagačima.

Predstavnici banaka pojasnili su mogućnosti kreditiranja i podrške razvojnim projektima i investicijama, te načine da privatnici privuku strane investicije za projekte koje planiraju da realizuju.

Bankari su konstatovali da je u BiH ambijent za strana ulaganja znatno poboljšan u odnosu na nekoliko prethodnih godina.

U radu skupa danas je znatno manje učesnika nego juče.

Potencijalni investitori danas će razgovarati i o mogućnostima zajedničkih ulaganja, te o tehničkim detaljima za investiranje u gradnju i otvaranje novih proizvodnih kapaciteta i radnih mjesta.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijer Srbije Aleksandar Vučić najavili su juče da će vlade Srpske i Srbije uložiti direktno 13 miliona KM u Srebrenicu i projekte koji će biti realizovani u ovoj opštini u narednom periodu. 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.