VIJESTI

Sastanak delegacija Vijeća Evrope i Centralne izborne komisije BiH

U sjedištu CIK-a

Fena

24.11.2015

Predsjednik i članovi Centralne izborne komisije BiH (CIK) danas su se u sjedištu Centralne izborne komisije BiH sastali sa delegacijom Direktorata za demokratiju Vijeća Evrope predvođenom sa šefom Odjela za izbornu asistenciju i popis Francoisom Friedrichom.

Tema razgovora je bila organizacija i održavanje Lokalnih izbora u BiH 2016. godine, a šef delegacije Francois Friedrich je iskazao spremnost Vijeća Evrope za nastavak saradnje sa Centralnom izbornom komisijom.

Predsjednik Centralne izborne komisije BiH Ahmet Šantić je naveo niz projekata koje bi implementirala Centralna izborna komisija BiH uz eventualnu podršku Vijeća Evrope.

Akcenat je stavljen na projekte edukacije članova tijela za provedbu izbora kao i edukacije ostalih učesnika u izbornom procesu. Također je naglašen značaj edukacije izborne administracije u oblasti korištenja alata za upravljanje izbornim rizicima, saopćeno je iz Ureda za informiranje CIK-a.

U narednom periodu očekuju se rezultati današnjeg sastanka i podrška Vijeća Evrope na konkretnim projektima Centralne izborne komisije BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.