VIJESTI

ZENICA Na spomen obilježjima "Papirna" i "Kameni spavač" obilježen Dan državnosti BiH

Brojne delegacije položile cvijeće

Autor:D. Pa.

25.11.2015

U okviru obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine, Udruženje antifašista i boraca narodnooslobodilačkog rata Grada Zenica upriličilo je danas na spomen-obilježjima „Papirna“ i "Kameni spavač" centralnu svečanost povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Nakon intoniranja himne BiH prisutni građani i brojne delegacije položile su cvijeće i odale počast, a potom se prisutnima u ime SABNOR-a obratio Milivoje Marinković koji je istakao obilježavanje 25. novembra u jednom dijelu BiH. Napominje kako je danas obilježena 72. godišnjica Dana državnosti, te se nada kako će obilježavanje naredne godišnjice biti na prostoru cijele BiH.

Pored građana Zenice, svečanosti koja je upriličena povodom Dana državnosti odazvale su se i delegacije Grada Zenica, Udruženja antifašista i boraca Zenica, Organizacija porodica šehida „Zlatni ljiljan“, Patriotska liga Zenica, Delegacija općinskog i kantonalnog odbora SBB-a, Općinski odbor A-SDA, Udruženje komadanata Grada Zenice i Odbor za boračka pitanja SDA koje su položile cvijeće i odale počast svim borcima Bosne i Hercegovine.

Po završetku manifestacije na spomen-obilježju Papirna, građani i delegacije uputili su se na Trg Alije Izetbegovića gdje su na spomen-obilježje Kameni spavač također položili cvijeće i odali počast za sve borce koji su svoje živote dali da bi spasili svoju zemlju.

Podsjetimo, u organizaciji Skupštine i Vlade ZDK sinoć je održana Svečana akademija u BNP Zenica, a delegacija SUBNOR-a položit će cvijeće u Jajcu i Maglaju.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.