VIJESTI

Zenica domaćin Interetničkog sajma volonterizma i 3. Festivala izviđačke pjesme

U okviru projekta "Glasnici Budućnosti"

D. Pa.

8.12.2015

U okviru projekta „Glasnici Budućnosti“, Savez izviđača grada Zenica (SIGZ) organizuje Interetnički sajam volonterizma na kojem će se predstaviti projekti i izviđači iz više od 12 gradova i mjesta iz BiH i regiona, te treći po redu Festival izviđačke pjesme koji će biti održani u subotu, 12. decembra. 

Tako će građani imati priliku da se na štandovima upoznaju sa rezultatima izviđačkih aktivnosti u različitim lokalnim zajednicama, te aktivnostima namijenjenim unapređenju interetničke saradnje i osnaživanju mladih.

- Treći Festival izviđačke pjesme nam donosi 11 kompozicija u takmičarskom dijelu, te četiri kompozicije u revijalnom djelu koje će na pozornici Bosanskog narodnog pozorišta Zenica izvesti više od 30 izvođača iz Sarajeva, Visokog, Nemile, Bajine Bašte i Zenice - pojašnjavaju organizatori.

Ističu kako im je želja da svoja znanja i iskustva stečena kroz prethodne uspješne aktivnosti SIGZ-a i OI „Dr. Mladen Stojanović“ Prijedor otvore svim izviđačkim sredinama kako bi predstavile svoj rad i entuzijazam na najbolji mogući način.

- Projekat “Glasnici budućnosti” je podržan od strane Ambasade SAD-a u Bosni i Hercegovini, a do sada nam je potvrđen dolazak više od 200  učesnika, gostiju i izviđačkih prijatelja iz Sarajeva, Banja Luke, Mostara, Prijedora, Visokog, Ilidže, Broda, Nemile, Tešnja, Bajine  Bašte i Prijepolja - zaključili su iz SIGZ-a.

 

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.