VIJESTI

MOORE: Svi Bosanci i Hercegovci moraju imati ista prava i mogućnosti!

Šef Misije OSCE-a u BiH popodne posjetio Bugojno

A. Mandžić

10.3.2016

Šef Misije OSCE-a u BiH Jonathan Moore boravio je danas u radnoj posjeti općini Bugojno. Domaćin u Kristalnoj sali Općine bili su mu načelnik i predsjedavajuća OV Hasan Ajkunić i Greta Kuna sa saradnicima.

Naglasivši kako je Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini posredstvom Terenskog ureda OSCE-a u Travniku partner Općini Bugojno, ali i svim općinama u BiH, visoki gost se pozitivno izrazio o dosadašnjem partnerskom odnosu Bugojna i OSCE-a, najavivši nastavak dobro uspostavljene saradnje.

sa-sastanka-u-ps-bugojno

- Razlog za današnju posjetu jeste i to partnerstvo između naše Misije i ove općine, ali i da pošaljemo pozitivnu poruku svim ljudima da smo mi na raspolaganju građanima BiH, da tražimo mir i stabilnost, ali i prava.To je posebno važno tokom izborne godine govoriti i o pravima. Svi Bosanci i Hercegovci imaju ista prava, moraju imati iste mogućnosti. Mi kao partneri i ove i drugih općina želimo razgovarati o mogućnosti, ubrzati put ka integracijama, npr. Mislim da možemo, onda, tim putem raditi svoj posao. Ne samo ostati u svojim foteljama u Sarajevu na 20-tom spratu, nego biti ovdje sa pravim ljudima i saznati neposredno, direktno, od predjsedavjuće, načelnika i njihovih kolega, kakvo je stanje, mogućnosti i prepreke, izazovi i na kraju krajeva, kakva je budućnost ove općine. Iz tih razloga, meni je veoma drago se vratiti u Bugojno - kazao je Moore, koji je potom posjetio PS Bugojno.

Nakon sastanka u Općini, šef Misije OSCE-a u BiH položio je cvijeće kod spomen-obilježja i na ploču u holu Policijske stanice, gdje je odao počast reahmetli Tariku Ljubuškiću, koji je poginuo u terorističkom napadu u Bugojnu 27. juna 2010. godine. Zadržao se i u skoro jednosatnom razgovoru sa načelnikom PU Bugojno Zaimom Ždralovićem i Mersihom,  suprugom rahmetli Tarika Ljubuškića.

mur-kuna-ajkunic

Predsjedavajuća Kuna i načelnik Ajkunić zahvalili su se šefu Misije OSCE-a na dosadašnjoj podršci izrazivši želju da ta saradnja u budućnosti bude još bolja i čvršća.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.