VIJESTI

Vlada KS imenovala članove upravnih i nadzornih odbora u zdravstvenim ustanovama

Održana sjednica u Sarajevu

Redakcija

29.3.2016

Vlada Kantona Sarajevo, nakon što je razriješila dosadašnje vršioce dužnosti, imenovala je članove upravnih i nadzornih odbora u kantonalnim zdravstvenim ustanovama. U Upravni odbor JU Zavod za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva  imenovani su: Eldina Bešlagić za predsjednika, a članovi su: Ramo Kasumović, Mediha Avdić, Enisa Mašić i Velida Delberović Bušatlić. U Nadzorni odbor iste ustanove imenovani su Sanela Adžović kao predsjednik, a njegovi članovi su: Amer Osmanagić i Sabina Prevljak.

Javna ustanova Zavod za medicinu rada Kantona Sarajevo dobio je novi Upravni odbor u sastavu Farida Cikotić, predsjednik i članovi: Miralem Isović, Sabina Prevljak, Samir Čovrk i Jasmina Tokić Biščević.  Nadzorni odbor ove ustanove čine Nermina Bešlić, Elvir Čimpo i Amina Lilić.

Ermina Sadagić kao predsjednica i Zumreta Softić, Seniha Čelik, Amra Ajanović i Anes Kaleta imenovani su u Upravni odbor JU Zavod za javno zdravstvo KS. Nadzorni odbor je imenovan u sastavu Tea Teskeredžić, predsjednik i članovi Admir Hrapo i Feris Bešić.

Vlada je imenovala Upravni odbor JU Zavod za sportsku medicinu na čelu sa Edisom Ramovićem  i članovima Azrom Balić, Amelom Halilbašić, Bekirom Šuškom i Hamdom Radonjom. Za predsjednika Nadzornog odbora imenovan je Šukrija Bakšić, a za članove Amer Kapo i Din Hotić.

Danas su u UO Zavoda za zaštitu zdravlja studenata Univerziteta u Sarajevu imenovani Nadžija Bukvić, predsjednik i članovi: Emira Demirović, Esad Taljanović, Tarik Dželilović i Feris Bešić. Na čelu Nadzornog odbora biće Amra Hadžumuratović Čustović, uz članove Suvada Murtu i Adelu Alić.

Kao predsjednika UO Zavoda za zdravstvenu zaštitu zaposlenika MUP-a KS imenovan je Sakip Korać uz članove Rusmira Baljića, Nedžada Mustafića, Abriza Kamešničanina i Jasenka Rustemovića. Nadzorni odbor čine Širaza Jahić, predsjednik i članovi Kenan Kekić i Ajla Mešetović.

U JU Psihijatrijska bolnica KS Aida Sadagić je imenovana kao predsjednik Upravnog odbora, a za članove imenovani su Safet Bibić, Semin Ramović, Vedina Čordalija i Senad Hasagić. Nadzorni odbor čine Elvesta Mulahasanović, kao predsjednik, a Fatima Kožljak i Midhat Čizmić kao njegovi članovi.

Danas su imenovani i predsjednik i članovi Nadzornog odbora JU Apoteke  Sarajevo i to Nermina Đugum, Amra Ajanović i Alisa Redžić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.