VIJESTI

OLOVO Mujo Bešlić, poput svog sina Halida, uvijek je svima pomagao

Obavljena dženaza ocu legendarnog bh. pjevača

E. DRAGUNIĆ

5.4.2016

Na mezarju Jasen u Olovu jučer je obavljena dženaza Muji Bešliću (83), ocu legendarnog bh. pjevača Halida Bešlića. Nekoliko stotina građana Olova, brojna rodbina, prijatelji i kolege Halida Bešlića prisustvovali su posljednjem ispraćaju njegovog oca. 

Svi ga voljeli 

Mujo Bešlić, nakon kraće bolesti, umro je u petak u Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo (UKCS). Ova tužna vijest njegovog sina Halida zadesila je u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje je bio na turneji. Halid se jučer, samo dva sata prije dženaze, vratio u BiH i prisustvovao posljednjem ispraćaju svog oca.

Iako je još bio veoma umoran od puta i pod snažnim emocijama, Halid je ipak smogao snage i za „Avaz“ kazao da je potresen ovom viješću koja ga je zadesila u tuđini.

- Oca sam vidio posljednji put prije desetak dana, prije polaska u Ameriku. Bio je jako bolestan i ovo se očekivalo, ali opet kada se desi, čovjeku je teško - kazao nam je Bešlić.

Muju je, kažu Olovljani, voljela cijela čaršija. Upravo zbog toga kažu da je svako ko ga je poznavao, a mogao je doći na dženazu, i došao. 

Nije izdržao

- Bio je dobar i svima je pomagao, kao što pomaže i njegov sin Halid. Do prije mjesec bio je dosta vitalan. Odjednom se teško razbolio. Vjerovatno su mu i bubrezi otkazali i nije više izdržao - rekao nam je jedan od građana Olova kojeg smo zatekli na dženazi.

Osim rodbine i sugrađana, dženazi su prisustvovale brojne poznate ličnosti iz kulturnog, političkog i privrednog života. Saučešće Halidu Bešliću ispred džamije u Gornjem Olovu izrazili su, između ostalih, Ljubo Bešlić, Adin Hebib, Enis Bešlagić, Fahrudin Pecikoza, Sejo Bukva, Mirsad Ibrić, Elvir Švrakić...

Bio veoma cijenjen 

Mujo Bešlić sve do početka agresije na BiH živio je u Knežini kod Sokoca. Posljednjih dvadesetak godina živio je u Olovu. Bio je veoma cijenjen i poštovan među sugrađanima. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.