VIJESTI

ZENICA Škola za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osoba sa poteškoćama u psiho-fizičkom razvoju proslavila 49. rođendan

Upriličena prigodna svečanost

Autor:D. Pa.

9.5.2016

JU Škola za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osoba sa poteškoćama u psiho-fizičkom razvoju Zenica prigodnom priredbom obilježila je svoj 49. rođendan.

Pored učenika škole, prigodan program uveličali su i gosti iz Katoličkog školskog centra te balerine Baletnog centra ARS.

Priredba je bila idealna prilika da Tarik Salčinović, direktor škole, uruči zahvalnice za uspješnu saradnju Ministarstvu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK, Pedagoškom zavodu ZDK te Ministarstvu za rad, socijalnu politiku i izbjeglice ZDK.

- Možemo reći da je odgoj, obrazovanje i rehabilitacija učenika sa poteškoćama u psihičkom i fizičkom razvoju kao integralni dio općeg odgojno-obrazovnog sistema, djelatnost od posebnog društvenog interesa. Ono je značajan faktor razvoja mlade ličnosti, a u skladu s tim, posredan i neposredan faktor općeg napretka razvoja našeg društva kao cjeline – rekao je u svom obraćanju Salčinović, direktor škole.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.