VIJESTI

BANJA LUKA Vijeće naroda RS-a nije postiglo saglasnosti o Zakonu o policiji

Amandmane podnijeli klubovi hrvatskog i bošnjačkog naroda

Srna

10.5.2016

Vijeće naroda Republike Srpske nije danas postiglo saglasnost o pokrenutoj proceduri zaštite vitalnog nacionalnog interesa na Zakon o policiji i unutrašnjim poslovima Srpske i taj akt ide na dalje usaglašavanje na Zajedničku komisiju Vijeća naroda i Narodne skupštine Srpske, izjavila je danas predsjedavajuća Vijeća naroda Nada Tešanović.

Tešanović je rekla novinarima nakon sjednice da nisu prihvaćeni amandmani na ovaj zakon koje su podnijeli klubovi hrvatskog i bošnjačkog naroda u Vijeću naroda.

Kemo Čamdžija iz Kluba bošnjačkog naroda rekao je da su uglavnom isti amandmani koji su i ranije bili podneseni na taj zakon, a odnose se na to da direktor i zamjenik direktora policije Srpske ne mogu biti iz istog naroda, te da se za nacionalnu strukturu zaposlenih koristi popis stanovništva iz 1991. godine.

Zakon o policiji i unutrašnjim poslovima usvojila je Narodna skupština Republike Srpske na sjednici 7. aprila, a prigovor povrede vitalnog nacionalnog interesa podnijeli su klubovi Hrvata i Bošnjaka u Vijeću naroda.

Ovaj zakon bio je usvojen krajem decembra prošle godine, ali je ponovo vraćen u Narodnu skupštinu nakon što predsjednik Republike Milorad Dodik nije potpisao taj zakon. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.