VIJESTI

TUZLA "Preletači" i "papci" u službi krnje većine

Moralni harakiri Gradskog vijeća

Autor:E.Sk.

14.5.2016

U parlamentarnoj historiji Tuzle nije zabilježeno da je čak 15 vijećnika u jednom danu napustilo sjednicu Gradskog vijeća. Dogodilo se to u utorak 10. maja, kada su salu BKC-a napustili vijećnici opozicije, ali i dio vijećnika dotadašnje vladajuće većine.

Afera papak

Sa vijećnicima SDP-a i BOSS-a ostali su “preletači” i “papci” kako su ih netom nakon 21. sjednice Gradskog vijeća nazvale njihove kolege i sugrađani. Iz sale je poslije 11 godina vijećničkog života morao Mensur Alić, vijećnik “Tuzlanske alternative” i vlasnik uspješne kompanije “Menprom”. Nije želio biti ničija marioneta jer, kako je priznao, Gradskim vijećem Tuzle upravljaju ljudi iz sjene.

- Očito da i mi imamo “aferu papak”, jer su u sali za sjednice ostali vijećnici koji su dobili zaposlenje ili su zaposlili svoje bližnje na račun toga – kazao je na press konferenciji Mensur Alić.

Ljubiša Preletačević Beli nedavno je na izborima u Srbiji ostvario neslućeni rezultat i oduševio regiju. Tuzlanski “preletačevići”, koje predvodi Enes Huseinagić, niti su duhoviti, a još manje šarmantni. Oni su pogubni za svako društvo, samim tim i tuzlansko.

Takva “moralna vertikala” na sjednici koju je zbog osjećaja gađenja napustilo 15 vijećnika,  dakle Huseinagić, glasao je za imenovanje kćerke Dženane u Upravni odbor “Doma penzionera”.

Inače, Odluka o imenovanju u Nadzorne i Upravne odbore ustanova i institucija u nadležnosti Grada Tuzle uvrštena je pred sami početak sjednice, uprkos činjenici što na Kolegiju gradonačelnika nije dobila podršku. Bilo je 5:5.

Sljedbenici politike

Upravo takva imenovanja gdje otac glasa za kćerku, a sin (vijećnik Elvir Mahmuzić) za imenovanje oca u Upravni odbor RTV 7, podržala su i preostala dva “preletača” ili “papka” u Gradskom vijeću, kako su ih nazvale kolege, Džemal Džindo i Adnan Sijerčić. Svi pomenuti su isključeni ili su napustili stranke pod čijim su imenom dobili mandate. Izdali su stranku, ali i prevarili glasače.

Bez “preletačevića” vladajuća koalicija SDP – BOSS ne bi imala većinu u Gradskom vijeću. Tuzlanska ljevica i sljedbenici politike Jasmina Imamovića nikada nisu bili u delikatnijoj situaciji. Pomenuti “preletači” i “papci” mogu ih ucijenjivati do mile volje, jer bez njihovih ruku ni jedna odluka neće biti usvojena. A izborna je godina, mora se potrošiti 3 miliona suficita u budžetu i 5.5 miliona podignutih kreditnih sredstava. Kuku njima!

Građani Tuzle na izborima 2. oktobra imaju priliku da ih zauvijek nogiraju iz političkog života grada. Posrnulu, impotentnu, nepotističku i, kako to veli vijećnik Sabahudin Imamović, korumpiranu vlast, trebaju naslijediti svježe političke snage, evropske provijencije, koje će rješavati stvarne probleme građana, dok će borba protiv izmišljenih i virtuelnih neprijatelja biti gotova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.