VIJESTI

UPOZORENJE VOZAČIMA Usljed padavina povećana opasnost od odrona

Saopštenje BIKAMK-a

Redakcija

20.5.2016

Zbog kiše koja je padala tokom noći ili još uvijek upozoravaju se vozači na mokar ili vlažan kolovoz, kao i na moguće odrone. Savjetuje se opreznija vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima.  

Na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta Mahovljani, za saobraćaj je zatvorena petlja Mahovljani. Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralnog puta M-16, u ovisnosti od pravca kretanja.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se magistralni putevi: Čapljina-Doljani, Kiseljak-Busovača, Šićki Brod-Srebrenik, Ustikolina-Goražde i Ključ-Sanski Most, te magistralni put M-18 na području Kladnja.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Zbog radova na izgradnji novog graničnog prelaza, na GP Gorica-Vinjani Donji do 01.06. saobraća se usporeno, tako da se preporučuje korištenje drugih graničnih prelaza.
.................................
Budite izvještač BIHAMK-a sa ceste. Obavijestite ih o obustavama saobraćaja, kao i drugim izmjenama u režimu saobraćanja, putem sms broja 062-090-080..
.................................
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. Koristite sigurnosni sistem koji je prilagođen visini i težini Vašeg djeteta, jer 90% povreda može se izbjeći pravilnim korištenjem sigurnosnih sjedalica. ZAŠTITITE VAŠE DIJETE – UVIJEK  KORISTITE AUTOSJEDALICU !  
.................................
IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:

AUTOPUT
Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta Mahovljani, za saobraćaj je zatvorena petlja Mahovljani. Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralnog puta M-16 u ovisnosti od pravca kretanja.

MAGISTRALNI PUTEVI 

Orašje-Lončari, zbog deminerskih radova, od 08 do 16 sati moguće su povremene obustava saobraćaja, maksimalno do 30 minuta.
Šićki Brod-Srebrenik, zbog radova u mjestu Mihatovići, saobraća se jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.
M-4 
Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova. 
M-5
Tranzit kroz Sarajevo, zbog pomjeranja terena obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse.  
Kiseljak-Busovača, radovi na sanaciji potpornog zida u mjestu Gromiljak, od 08 do 17 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom. 
Trg Maršala Tita u Bihaću - zbog izgradnje poslovnog objekta saobraća se jednom trakom.
M-15
Kamičak-Ključ zbog radova na sanaciji škarpe iznad i ispod nivele ceste saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom.
M-16 
Jajce- Crna Rijeka (lokalitet Lučina) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.
M-17
Čapljina-Doljani, zbog radova na mostu u mjestu Višići saobraća se jednom trakom, uz povremene obustave do 15 minuta.
M-17 Doboj-Šešlije (dionica Johovac-Rudanka) u toku je izgradnja priključaka magistralnog puta na budući autoput, pa je saobraćaj regulisan privremeno postavljenom signalizacijom, čije je poštivanje obavezno.
M-18
Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.
Kladanj (most preko rijeke Drinjače), zbog radova na mostu saobraća se jednom trakom uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.
M-20
Ustikolina-Goražde, zbog izvođenja radova na zamjeni dilatacionih naprava na vijaduktu Osanica saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom.

REGIONALNI PUTEVI

R-403b Tržac - zbog izrade novog asfaltnog sloja, saobraćaj se u vremenu od 7 do 19 sati potpuno obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac.
R-435 Nevesinje-Berkovići, u toku su radovi na rekonstrukciji i modernizaciji ove dionice, zbog čega se saobraćaj odvija naizmjenično,  jednom trakom.
R-438 Gromiljak-Fojnica (ulaz u Fojnicu) - zbog sanacionih radova, saobraćaj se u vremenu od 08 do 17 sati odvija jednom trakom naizmjenično uz povremene 15-minutne obustave.
R-454a Bratunac-Drinjača, zbog aktiviranog klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.
R-474 Prnjavor-Doboj (Gornja Vijaka2-Razboj u mjestu Dragalovci) - zbog radova  na izgradnji  saobraćajnice i mosta  preko rijeke Ukrine, na snazi su povremene potpune obustave saobraćaja u trajanju do 45 minuta.

KANTON SARAJEVO

- Zbog održavanja “Maturantske parade” danas od 09:30 do 11:30 sati moguće su kraće obustave saobraćaja na raskrsnicama od Velikog parka-ulica Maršala Tita do objekta SCC. 
- Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji toplovodne mreže od 07 do 17 sati, do 02.06. saobraćaj se odvija jednom trakom u ulici Crni Vrh.
- Zbog sanacionih radova od 08 do 18 sati otežano je saobraćanje u ulici Jarčedoli (od trafo stanice do broja 74).
-Zbog izvođenja radova na izgradnji  kolektora usporeno se saobraća na lokalnom putu Ljubovčići-Jeleč-Pazarić (od 08 do 17 sati).
-Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji vodovodne mreže od 08 do 17 sati saobraća se jednom trakom u uliciBranilaca Hotonja (novi naziv ulice) od broja 30 do broja 196 i od broja 33 do naselja Poljine.
- Zbog radova na rekonstrukciji od 08 do 15 sati obustavljen je saobraćaj u ulici Mustafe Pintola (od raskrsnice za Dom zdravlja na Ilidži do raskrsnice sa ulicom Mala aleja, u dužini od cca 200 m). Alternativni pravac je Mustafe Pintola-Butmirska cesta-Rustempašina-Mustafe Pintola i obratno.
 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.