VIJESTI

PROSLAVA UZ NAJBOLJE PIĆE: Sarajevska pivara obilježila 152. godine postojanja

Najstarije industrijsko postrojenje u BiH

Fena

21.5.2016

Kulturno-zabavnim programom organiziranom na sarajevskom Trgu oslobođenja  "Alija Izetbegović" danas je proslavljen 152. rođendan najstarijeg industrijskog postrojenja u Bosni i Hercegovini - Sarajevske pivare.

Bila je to prilika da se mnogobrojni građani koji su se okupili na ovom mjestu upoznaju o svim proizvodima Pivare, a prezentirani su i kostimi iz različitih historijskih perioda poput osmanskog i austrougarskog, odnosno otkada traje Sarajevska pivara.

Kako je danas istaknuto to je jedina pivara u Evropi koja je radila i za vrijeme Osmanlijskog i Austrougarskog carstva te se ovim nošnjama željelo pokazati ono što je Sarajevska pivara bila nekad i ono što je ona danas sa svim svojim brandovima.

PR direktorica Sarajevske pivare Melisa Sefer-Liçin ocijenila je da je 152. godine postojanja dug period, zbog toga Sarajevsku pivaru ne karakterizira samo proizvodnja piva nego je to nezaobilazan privredni, kulturni i historijski dio Bosne i Hercegovine.

- Generacije su proslavljale najvažnije datume u svom životu uz "sarajevsko pivo", generacije porodica radile su u Pivari i danas rade što dokazuje historijski kontinuitet. Tokom ovih godina Sarajevska pivara nikada nije prestala s radom - posebno je naglasila Sefer-Liçin.

Izrazila je zadovoljstvo poslovanjem u protekloj godini budući da je zabilježen rast od 30 posto, vraćen je stari dobro poznati okus, promijenjeno je ime brenda iz "sarajevsko pivo" u "sarajevsko", a iako je mnogo posla urađeno, u planu je još povećanje rasta ovog industrijskog postrojenja.

Za okupljene je pripremljen i bogat zabavni program uz muziku uživo, a mogli su se i počastiti različitim proizvodima Sarajevske pivare.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.