VIJESTI

OO SDA Srebrenica neće podržati Desnicu Radivojevića

U susret lokalnim izborima

Fena

21.5.2016

Na predstojećim lokalnim izborima za načelnika Općine Srebrenica bit će tri kandidata. CIK-u je predata kandidatura u ime probosanskih stranaka, a kandidat je aktuelni načelnik Općine Srebrenica Ćamil Duraković. Srpske stranke su kao svog kandidata za predstojeće izbore kandidovale Mladena Grujičića, a tu je i nezavisni kandidat Desnica Radivojević.

U povodu medijskih istupa Desnice Radivojevića u kojima je izjavio da SDA nema razloga da ga ne podrži oglasio se i OO SDA Srebrenica te ističe da je Bosna i Hercegovina demokratska zemlja u kojoj svako ko ispunjava zakonski propisane uslove ima pravo da bira i bude biran na izborima "pa tako i Desnica Radivojević".

- Međutim, naglašavamo da je OO SDA Srebrenica ranije donio odluku i podržao Ćamila Durakovića kao zajedničkog kandidata u ime probosanskih stranaka. Duraković ima našu bezrezervnu podršku na predstojećim izborima kao kandidat probosanskih stranaka. A Desnica Radivojević nikada nije bio član OO SDA Srebrenica i u tom smislu ne može tražiti podršku SDA Srebrenica, ali je njegovo demokratsko pravo da na izbore izađe kao nezavisni kandidat za načelnika Srebrenice - stoji u saopćenju OO SDA Srebrenica.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.