VIJESTI

TREBINJE Prva "Trka prijateljstva" okupila oko 150 učesnika

U organizaciji MPDL i grada

P.M.

21.5.2016

U Trebinju je danas u organizciji Grada Trebinja i španske organizacije MPDL održana prva "Trka prijateljstva" koja je okupila oko 150 učesnika. Promoter trke bio je Hesus Aroho, nekadašnji prvak Španije u sprinterskim disciplinama, direktor UNESCO-a za špansku regiju Aragon i rukovodilac sportskih aktivnosti pri međunarodnoj organizaciji MPDL. Osim Arohoa na trci je učestvovalo i još šest Španaca.

Trka je organizovana u kategorijama seniora, učenika osnovnih škola do šestog razreda i učenika od šestog do devetog razreda. U kategoriji seniora, koji su trčali deset i po kilometara, pobijedio je Trebinjac Nebojša Pejanović, dok je drugo mjesto pripalo Ljubi Trklji, a treće Daliboru Banjku, iako je kroz cilj treći prošao Hesus Aroho, koji se odrekao nagrade u ime četvrtoplasiranog Banjka.

Prema riječima Arohona medalje nisu važne koliko je poruka ove trke.

"A poruka je da sport spaja ljude. I ne samo to, već i da bude turistička atrakcija i alat kako bi i ljudi iz inostranstva čuli za ovaj grad, koji je, za mene, pravi dijamant“, istakao je Aroho i dodao da će pokušati  da se iduće godine oformi zajednička ekipa iz Zagaroze i Trebinja, koja bi nastupala na Beogradskom maratonu.

maraton-2

Ivana Rosandić slavija u kategoriji djevojčica

U kategoriji djevojčica od prvog do šestog razreda prva na cilj je dotrčala Ivana Rosandić, druga je bila Ana Rosandić, dok je treće mjesto pripalo Kristini Grujičić. Kod dječaka od šestog do devetog razreda najbrži je bio Slaven Govedarica, drugi je na cilj stigao Nikola Dolina, dok je treći bio Aleksandar Mrdić.

U kategoriji od šestog do devetog razreda za djevojčice najbrža je bila Sandra Rosandić, drugo mjesto je pripalo Mariji Govedarici, dok je treća bila Nina Zurovac. Učenici u obje kategorije su trčali po 600 metara.

maraton-1

Slaven Govedarica bio najbrži kod dječaka

Posebne diplome dodijeljene su najstarijem učesniku "Trke prijateljstva", trebinjskom maratoncu – rekreativcu Đuri Vujoviću, te najmlađim takmičarima Pavlu Zelenoviću i Nikoli Mandiću.

Zamjenik gradonačelnik Trebinja Neđo Ćebedžija, otvarajući "Trku prijateljstva" najavio je i dalju saradnju sa MPDL i prijateljima iz Španije.

"Već smo dogovorili da pored škole na Dražindolu zajedno izgradimo sportske terene za fudbal i košarku, koji bi nosili naziv 'Saragosa'. U  ovom zajedničkom poduhvatu obaveza Grada Trebinja je infrastruktura i okolno uređenje, dok će prijatelji iz Saragose tehnički opremiti igrališta za fudbal i košarku", pojasnio je Ćebedžija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.