VIJESTI

MISTERIJA ŽUTOG GOLFA: Auto makedonskih registarskih oznaka i izbušenih guma mjesecima parkirano na trotoaru i niko ne reaguje

U sarajevskom naselju Dobrinja

Am.K.

14.7.2016

U sarajevskom naselju Dobrinja u ulici Kasima Prohića na trotoaru mjesecima je parkiran žuti Golf sa izbušenim gumama makedonskih registarskih oznaka, a za koji stanari ne znaju čiji je.

- Ovo je skandalozno da na trotoaru mjesecima je parkiran Golf, makedonskih registarskih oznaka, a da niko ne reaguje. Automobil, iako je pored veliki parking, neko je ostavio na trotoaru i niko ne zna da li je Golf ukraden ili... Zamislite da na splitskom ili zagrebačkom trotoaru ostavi neko ovako Golf sa bosanskim tablicama i izbušenim gumama. U rekordnom roku bi bio maknut i još bi taj koji ga je ostavio morao platiti astronomsku kaznu. No, kod nas očigledno može sve, kazao nam je jedan od stanara ulice Kasima Prohića.

1a

Niko ne zna čiji je Golf

Podsjećamo, u istoj ovoj ulici, kako je "Avazov“ portal jučer pisao, nasred ceste bila se otvorila rupa promjera oko jedan metar i dubine oko 30 centimetara. Kako su nam prenijeli građani koji žive u blizini, rupa je nastajala danima. Asfalt se prvo deformisao, da bi prije potom u potpunosti pukao i formirao rupu.

VEZANI TEKST>>>> SRAMOTA ZA OLIMPIJSKO NASELJE Kompjuterska stolica i daska kao upozorenje građanima na rupu u cesti

S obzirom na to da se nadležni organi nisu obazirali na ovaj problem, građani su uzeli stvari u svoje ruke. Tako je u rupu prvo postavljena gajba od voća, da bi potom bila zabodena šipka, a potom su građane na opasnost upozoravali daska i kompjuterska stolica!

img-0644

Građane na opasnost upozoravali daska i kompjuterska stolica

No, nakon što je "Avazov“ portal jučer objavio ovu informaciju, nadležni su odmah jučer riješili problem i sanirali rupu.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.