VIJESTI

BIJELJINA Zbog bandera ofarbanih u olimpijske boje pretučen advokat Duško Tomić

Osnivač i generalni sekretar Dječje ambasade "Međaši"

Autor:Am.K.

24.7.2016

Advokat Duško Tomić, osnivač i generalni sekretar Dječje ambasade "Međaši", potvrdio je „Avazov“ portal  da je u subotu, oko 17 sati, u dvorištu jedne porodice u Međašima kod Bijeljine, gdje je bio na parastosu, pretučen.

Farbanje bandera

Tomić kaže da mu se, kad je krenuo kući, obratio Mile Sekulić, predsjednik Boračke organizacije, insistirajući da sačeka "minut da bi mu nešto rekao“.

-Sekulić kojeg, inače poznajem od malih nogu i kome je moja porodica uvijek dosta pomagala, rekao mi je da je predsjednik boraca i da hoće da prefarba bandere u selu i to one koje je u, pet olimpijskih boja, uz sva potrebna odobrenja farbala Dječja ambasada "Međeši". On je kazao da nama ne trebaju Ulica djece Evrope, da nam ne treba Ulica djece Afrike, Azije, i da će ostati samo Ulica djece Rusije.  Rekao sam mu da to, nije u redu, a onda mi je, uz najteže psovke i uvrede, zadao četiri- pet snažnih udaraca rukom u stomak i ko zna koliko udaraca nogama, naočigled mnoštva prisutnih ljudi. Moj napadač je ovo uradio i da bi "skupio poene" u nekim moćnim političkim krugovima, koji na moje kritike o njima, evo, odgovaraju na ovakav način, preko ljudi poput Sekulića, koji potiče iz siromašne porodice  i koji je u mojoj kuće 1.000 puta jeo, pojasnio je Tomić.

Povrijeđeno dostojanstvo

Ovaj advokat je kazao da nije zadobio teže povrede ali da mu je povrijeđeno dostojanstvo i da je razočaran gdje i s kim živi ali da će se i dalje boriti za bolje Međaše, za bolju Bijeljinu, a  ne da njom vladaju kriminalci.

- Varaju se ako misle da će tako da me najure iz mog rodnog sela i moje Bijeljine i Semberije. Selo je inače proglašeno "dječijim selom", a nekome to izgleda ne odgovara što u našem selu  širimo pozitivnu priču za mlade te što ćemo pored spomenika Nikole Tesle i violine Stefana Milenkovića na "dječjoj zemlji" postavit i reket Novaka Đokovića. Također, donijeli smo odluku da pozovemo Krisa Gabrijela (Chris Gabriel), uspješnog australijskog biznismena i vlasnik firme koja se bavi sektorom telekomunikacija i uspješno posluje na pet kontinenata, i njegovu supruga Džemila Talić-Gabrijel, rođenu Sarajka i jednu od najuspješnijih Bosanki u svijetu da posjete Međaše i dođu u Ulicu djece Australije, kazao je Tomić.

Tomić je slučaj prijavio Policijskoj stanici u Dvorovima, gdje je dao izjavu o događaju.

Očekuje da će njegov napadač biti procesuiran.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.