VIJESTI

JUSKO: Širit ćemo kapacitete aerodroma u Sarajevu, Banja Luci, Tuzli i Mostaru (VIDEO)

Obilježena 20. godišnjica od otvaranja Međunarodnog aerodroma

Redakcija

16.8.2016

Promocijom dokumentarnog filma "Reborn" ("Ponovno rođen") u Sarajevu je obilježena 20 godina od poslijeratnog otvaranja Međunarodnog aerodroma Sarajevo za civilni zračni saobraćaj. 

Nakon ratnih dešavanja i potpunog uništenja aerodromskih kapaciteta, Sarajevski aerodrom je 15. augusta 1996. godine ponovo otvoren za civilni saobraćaj. 

Film je podsjetio na davnu prošlost 60-ih godina, kada je Međunarodni aerodrom Sarajevo izgrađen i otvoren, a stavlja akcenat na njegovo drugo rođenje i ambiciozan razvoj u smjeru respektabilne kompanije i poslovnog partnera kojeg su prepoznale mnoge svjetske i evropske aviokompanije. 

Događaju je prisustvovao i ministar prometa i komunikacija Ismir Jusko, koji je nakon cijele manifestacije kazao kako mu je izuzetno drago što je dio današnje proslave godišnjice otvaranja Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

- Imao sam priliku da vidim aerodrom prije 20 godina i na šta je tada ličio i koji je progres doživio u proteklih 20 godina - kazao je Jusko.

Također, Jusko je naglasio da bez obzira na sve, aerodrom u Sarajevu će morati širiti kapacitete zbog velikog broja putnika koji ga posjećuju svakodnevno. 

- Bez obzira što se dešavalo u tom periodu, mislim da smo na početku, jer će ovaj aerodrom zbog velikog broja putnika koji ga posjećuju svakodnevno, morati širiti svoje kapacitete. Vjerujem da će naredna 25. godišnjica aerodroma biti ispunjena time što će ovdje možda biti novi terminal, nova pristupna pista, jer definitivno aerodromi, ne samo u Sarajevu, već i u Banjoj Luci, Tuzli i Mostaru zbog sve većeg dolaska putnika trebaju da šire svoje kapacitete - kazao je Jusko.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.