VIJESTI

Dolaskom novog menadžmenta, na čelu s prof. dr. Sebijom Izetbegović, KCUS ima pozitivan finansijski izvještaj

Služba za odnose sa javnošću KCUS-a reagirala na objave pojedinih medija

Redakcija

7.9.2016

Služba za odnose sa javnošću KCUS-a reagirala je zbog tekstova objavljenih u pojedinim medijima, a jnihovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

Zbog zlonamjernog dovođenja u vezu sa zapošljavanjem u KCUS, u tekstovima objavljenim 6. septembra 2016.godine, Služba za odnose s javnošću ove ustanove obavještava o slijedećem:

Sa dolaskom novog menadžmenta, na čelu sa prof. dr. Sebijom Izetbegović, KCUS ima pozitivan finansijski izvještaj o poslovanju nakon dugog niza godina.

Smanjili smo dugovanja, prema dobavljačima po DPO, za 40 miliona KM.

Poštujući Moratorij Vlade i Skupštine Kantona Sarajevo prijemi su vršeni samo i isključivo na one klinike gdje je prijetila obustava rada i nemogućnost pružanja usluge pacijentima.

Niko nije primljen na Kliniku za patologiju.

Na određeno vrijeme primljena su tri tehničara na Kliniku za interventnu kardiologiju, koji su i ranije radili na određeno vrijeme i već su obučeni za rad.

Jedan fizioterapeut po programu za zapošljavanje osoba sa invaliditetom i jedan specijalista kardiohirurgije – što je deficitarna struka.

Istina je da je raniji menadžment  KCUS, na čelu sa bivšim direktorom prof. dr. Rusmirom Mesihovićem, primio u radni odnos 165 uposlenika u periodu od 01. 01. 2015. godine do 31.12. 2015. godine. Od navedenog broja, čak 65 nezdravstvene struke.

Dolaskom, 8. januara 2016. godine, novi menadžment je zatekao 3.630 zaposlenih u KCUS. Danas, 7. septembra 2016. godine, KCUS ima 3.494 uposlenika, što znači 146 manje.

Ostavili su dugovanja prema dobavljačima cca 100 miliona KM, operacione sale vrijedne 65 miliona KM koje nisu popisane i uknjižene, a puštene su u rad. Svi aparati su neservisirani i nebaždareni.

Puno je problema, vrlo ozbiljnih, u kojima je zatečen KCUS.

O zatečenom stanju u KCUS, 08.01.2016.godine, upoznata je Federalna uprava za inspekcijske poslove i Finansijska policija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.