VIJESTI

Dramatični snimci: Vodostaj Drine u porastu (VIDEO)

Savjet građanima u priobalju da zaštite imovinu i budu u pripravnosti

Al. B.

8.11.2016

Gorska služba spašavanja Foča upozorava da su zbog intezivnih padavina u Crnoj Gori Tara i Piva nabujale i da zbog toga raste i vodostaj Drine u ovom gradu.

Nabujala Drina blokira i Ćehotinu u njenom koritu, pa je i nivo ove rijeke u porastu, dok je u Miljevini povećan vodostaj Bistrice.

- Savjetujemo svima koji se nalaze u priobalnim dijelovima da zaštite materijalna dobra i da budu u pripravnosti u slučaju evakuacije – poručili su iz GSS Foča. 

Prema podacima Operativnog centra Kantonalne uprave Civilne zaštite Goražde, rijeka Drina u Ustikolini se izlila u park restorana „Baša“ na samoj obali. Vodostaj Drine u Goraždu je takođe u porastu i iznosi 196 centimetara, ali za sada nema opasnosti, jer tačka na kojoj počinju prvi problemi je na oko tri metra. Pritoke Drine - Kolina i Prača su u blagom porastu, ali trenutno nema opasnosti od njihovog izlijevanja iz korita.

Prema informacijama koje smo dobili iz Operativnog centra, jezero na HE „Piva“ na Mratinju može primiti još vode, pa trenutno nema opasnosti od ispuštanja većih količina vode iz ove akumulacije u Crnoj Gori. Iz jezera HE  „Višegrad“ trenutno se ispušta oko 900 kubnih metara vode u sekundi, pa je nivo vode trenutno pod kontrolom, kazali su nam u Operativnom centru KUCZ Goražde.

U popodnevnim satima Drina je poplavila kamp moto kluba Goražde.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.