VIJESTI

Nova web stranica Službe za zapošljavanje TK

Poboljšan kvalitet pružanja usluga nezaposlenim osobama i poslodavcima

Fena

9.11.2016

JU Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona danas je uspostavila novu web platformu s poboljšanim kvalitetom pružanja usluga nezaposlenim osobama i poslodavcima.

Novom platformom unaprijeđena je ponuda sadržaja oglasa, obavijesti, vijesti, brošura, pregleda stanja na tržištu rada, te praktičnih primjera za pomoć pri traženju zaposlenja.

-Cilj je uspostaviti što bolju komunikaciju s nezaposlenim osobama i poslodavcima, te predstaviti veliki broj usluga koje Služba pruža, a s kojima neki od korisnika nisu upoznati - saopćeno je iz Službe za zapošljavanje TK.

Pokretanje usavršavanja web portal Službe je, ističe se, još jedna od aktivnosti u reformskom procesu koji je Služba za zapošljavanje TK pokrenula u septembru 2015. godine uz finansijsku i stručnu podršku Vlade Švicarske i Projekta zapošljavanje mladih - YEP.

U proteklih više od godinu dana zajedničkim zalaganjem Vlada Švicarske, Projekt zapošljavanja mladih i Služba za zapošljavanje TK uradili su niz aktivnosti na poboljšanju pružanja usluga nezaposlenim i poslodavcima.

Prema riječima direktora Službe Senada Muhamedbegovića najvažnije aktivnosti su rekonstruisani biroi za zapošljavanje Gradačac i Banovići, dok je Biro Tuzla u završnoj fazi rekonstrukcije, izrada Uputstvo za rad prema savremenim metodama, kao i odvojeno pružanje administrativnih od savjetodavnih usluga u nekoliko općinskih biroa, kao i edukacija zaposlenika.

Također, unaprijeđen je sistem pružanja profesionalnog informisanja i orijentacije za učenike osnovnih i srednjih škola te uspostavljena nova web platforma.

Redizajnirana web stranica Službe za zapošljavanje TK, s ponudom velikog broja mogućnosti za nezaposlene osobe i poslodavce nalazi se na linku: www.szztk.ba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.