VIJESTI

SIPA u Sarajevu uhapsila Šafkiju Dacića, službenika Uprave za indirektno oporezivanje BiH

U okviru akcije "Rampa"

E. Ma.

3.12.2016

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) sinoć su realizovali operativnu akciju kodnog naziva „Rampa“, usmjerenu protiv korupcije, a uhapšen je Šafkija Dacić (1959.), službenik Uprave za indirektno oporezivanje (UIO)), saznaje Avaz.ba.

- Po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH jedno lice je lišeno slobode i pretresen je objekat koji navedeno lice koristi, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo primanje dara ili drugih oblika koristi. Prilikom pretresa, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti izvršenja navedenog krivičnog djela - saopćeno je SIPA-e.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, uhapšeni  je predat postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH na dalje postupanje.  

Kako su naveli iz Tužilaštva osumnjičeni, koji je šef Carinske ispostave Zvornik, je lišen slobode prilikom preuzimanja nezakonite imovinske koristi, u označenim novčanicama, kako bi zlouporabom položaja pogodovao da se određeni predmeti oduzeti u okviru carinskog prekršaja uključujući i motorno vozilo, vrate počinitelju prekršaja.

U odlučnoj akciji tužiteljstava I SIPA, osumnjičeni je otkriven i spriječen.

Postupajući tužitelj će tijekom dana ispitati osumnjičenog te će nakon toga donijeti odluku o daljim aktivnostima u skladu sa zakonom.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.