VIJESTI

Reis Husein ef. Kavazović uputio telegrame saučešća ambasadorima Njemačke i Rusije u BiH

Povodom ubistva u Ankari i terorističkog napada u Berlinu

Redakcija

21.12.2016

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović uputio je telegrame saučešća ambasadorici Njemačke u Bosni i Hercegovini Christine Constanze Hohmann te  ambasadoru Ruske Federacije u našoj zemlji Petru Ivantsovu.

- Zaprepašteni smo viješću o stravičnom terorističkom činu koji se dogodio u Berlinu. Svako ubijanje nedužnih civila smatramo terorističkim činom i najoštrije osuđujemo. Uvjereni smo da će nadležni organi Njemačke otkriti počinioce i naručioce ovog gnusnog i nerazumnog akta i zaštiti građane od nasilja terorista a istodobno i od stigmatizacije bilo koje  skupine njemačkoga društva. Molimo da rukovodstvu Njemačke, prijateljskom njemačkom narodu i porodicama stradalih  u ovom terorističkom činu, prenesete izraze mojega  iskrenoga saučešća - naveo je u telegramu, upućenom ambasadorici Njemačke u Bosni i Hercegovini Christine Constanze Hohmann povodom terorističkog napada u Berlinu.

Povodom ubistva ruskog ambasadora u Turskoj Andreja Karlova u telegramu reisu-l-uleme se kaže:

"Zaprepašteni smo viješću o brutalnom ubistvu ambasadora Rusije u Ankari Andreja Karlova. Najoštrije osuđujemo brutalna ubistva svakog čovjeka, posebno diplomate koji radi na zbližavanju  i razumijevanju dvije države. Molimo da rukovodstvu Rusije, ruskom narodu i porodici stradalog  ambasadora Karlova, prenesete izraze mojeg iskrenog saučešća".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.