VIJESTI

UKC Tuzla izabran za najbolju zdravstvenu ustanovu u BiH

Udruženje za razvoj društva "Kap" provelo anketu

(E.I.)

31.12.2016

Prema anketi koju je provelo Udruženje za razvoj društva "Kap", Univerzitetski klinički centar Tuzla proglašen je za najbolju zdravstvenu ustanovu u FBiH.

Anketa je provedena ove godine u sklopu višemjesečne kampanje promocije prava pacijenata “Moje pravo”. Projekat “Moje pravo” provodi udruženje za razvoj društva KAP, uz podršku ambasade SAD.

Građani su se mogli izjasniti o kvalitetu zdravstvenih usluga, te izabrati najbolje medicinske radnike i zdravstvene ustanove u BiH.

Uručena su i priznanja za najbolje zdravstvene radnike i  zdravstvene institucije u BiH, koji su u online anketi dobili najviše glasova građana.

Prema izboru građana u Federaciji BiH za najbolju zdravstvenu ustanovu građani su izabrali Univerzitetski klinični centar Tuzla, a za najboljeg zdravstvenog radnika dr. Alena Humačkića, specijalistu radiologije mostarske bolnice “Dr. Safet Mujić”.

U Republici Srpskoj, prema izboru građana, za najbolju zdravstvenu instituciju izabran je Univerzitetski klinički centar RS-a, a za najboljeg zdravstvenog radnika  dr. Aleksandar Guzijan, onkološki hirurg i aktuelni načelnik Centra za dojku Univerzitetskog kliničkog centra RS-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.