VIJESTI

Direktor Granične policije BiH suspendirao policijskog službenika E.D

Zbog teže povrede službene dužnosti

Redakcija

8.2.2017

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić donio je danas odluku kojom se privremeno suspendira policijski službenik E. D., koji je u činu "samostalnog inspektora", sve do okončanja disciplinskog postupka, saopćeno je iz GPBiH.

Kako je saopćeno, postupajući prema zahtjevu Ureda za profesionalne standarde i unutrašnju kontrolu GPBiH, Disciplinska komisija za policijske službenike GPBiH 7.2.2017. pokrenula je  disciplinski postupak protiv E.D. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio teže povrede službene dužnosti a koje se definiraju kao „neizvršavanje, nesavjesno, neblagovremeno ili nepažljivo izvršavanje službenih zadataka“, „ponašanje koje onemogućava, ometa ili otežava drugim izvršavanje službenih zadataka“, „ponašanje koje narušava ugled policijskog organa“ i „zloupotreba službenog položaja“.

- S obzirom na to da bi bilo štetno za Graničnu policiju BiH da policijski službenik E.D. i dalje ostane na dužnosti u ovom policijskom organu, doneseno je rješenje o privremenoj suspenziji koja će trajati do okončanja disciplinskog postupka - navodi se u saopćenju. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.