VIJESTI

Kontinuiranim lažima o "Avazu", Izetbegović štiti svoj nerad i Sebiju

Povodom gnusnih tvrdnji člana Predsjedništva BiH

R. I.

15.2.2017

Povodom gnusnih tvrdnji Bakira Izetbegovića, koji se krije iza Pres-službe SDA, da “Dnevni avaz” navodno navija da se ne podnese zahtjev za reviziju presude pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu, istog obavještavamo da opet nepotrebno i primitivno laže, što je nedolično funkciji koju obavlja. 

Umjesto opsjednutosti ovom novinom i njenim utemeljiteljem, ponovo preporučujemo Izetbegoviću da se državnički posveti svom poslu i pod hitno nadoknadi “veleizdajničko spavanje” kada je u pitanju prikupljanje novih dokaza i činjenica u spomenutom međunarodnom sporu. 

Vrijeme će pokazati hoće li zahtjev BiH biti prihvaćen i na kraju pozitivno riješen – što više stotina novinara našeg lista najiskrenije priželjkuje - i je li Izetbegović to radio ozbiljno ili se više bavio pritiscima na medije i zaštitom lika i djela sebe i svoje supruge. 

Ogromno povjerenje javnosti u najutjecajniji i najtiražniji list u BiH je ono što godinama smeta diktatorskom umu neuspješnog i na svim poljima konfliktnog Izetbegovića. 

Stoga je on posljednja osoba koja može nekome držati lekcije o patriotizmu, pogotovo u ime čuvenih pet familija čiji su skoro svi vojno spremni članovi bili dezerteri i ratni patrioti iz sigurnih inozemnih hotela i rezidencija. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.