BOSNALIJEK

Danski novinari uvjerili se u vrhunski kvalitet "Bosnalijeka"

Najveći domaći proizvođač lijekova "Bosnalijek" ugostio je grupu od 16 novinara iz Danske, zaposlenih u magazinu „Borzen“

Danski novinari uvjerili se u vrhunski kvalitet Bosnalijeka. Bosnalijek

Marketing

30.5.2023

Najveći domaći proizvođač lijekova "Bosnalijek" ugostio je grupu od 16 novinara iz Danske, zaposlenih u magazinu „Borzen“. Novinari ovog biznis magazina odlučili su posjetiti "Bosnalijek" u sklopu svog putovanja u Bosnu i Hercegovinu.

Ekrem Turajlić, direktor sektora Razvoj poslovanja, održao je prezentaciju o historijskom razvoju "Bosnalijeka" i trenutnim poslovnim aktivnostima kompanije. 

BosnalijekDanski novinari uvjerili se u vrhunski kvalitet Bosnalijeka. Bosnalijek

Gosti iz Danske upoznali su se sa razvojnim putem "Bosnalijeka" koji traje duže od 70 godina i tokom kojeg je "Bosnalijek" izrastao u jednog od regionalnih lidera u farmaceutskoj industriji čije proizvode danas koriste milioni ljudi u više od 28 država na četiri kontinenta. Kompanija danas posjeduje sedam GMP certifikata, uključujući i EU GMP certifikat, kao i četiri različita ISO certifikata koje uredno održava i obnavlja, što je garancija kvaliteta i sigurnosti proizvoda. Proizvodni portfolio "Bosnalijeka" danas uključuje ukupno 246 registriranih proizvoda baziranih na 125 molekula. Gotovo 90 posto proizvodnog portfolia odnosi se na lijekove koji su najzahtjevniji i najstrožije regulirani farmaceutski proizvodi.

Gosti iz Danske nisu krili svoje zadovoljstvo činjenicom da su u Bosni i Hercegovini imali priliku vidjeti primjenu najmodernijih tehnologija u jednoj zahtjevnoj industriji kakva je farmaceutska, kao i kompaniju koja nudi priliku mladim stručnjacima da u BiH rade u jednakim uslovima koji postoje u konkurentskim firmama širom svijeta.

Nakon prezentacije i obilaska kompanije, posebno su istaknuli oduševljenje zaokruženim procesom razvoja, proizvodnje i kontrole kvaliteta proizvoda koji su vidjeli u "Bosnalijeku", kao i činjenicu da je kompanija u proteklim godinama, koje su u cijelom svijetu bile izuzetno ekonomski izazovne, uspjela ne samo održati dostignute pozicije, već ih i dodatno unaprijediti kroz otvaranje niza novih tržišta i rast prihoda. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.