U SRCU PRIRODE

“Trebevićka petica” okupila ljubitelje trčanja na olimpijskoj planini

Ova utrka, okupila je ljubitelje trčanja, prirode i zdravog načina života

Marketing

31.5.2023

Utrka Trebevićka petica koju već drugu godinu organizuje Udruženje Marathon Sarajevo uz podršku kompanije ROOF GARDENS by XYLLION održana je u nedjelju na prelijepoj sarajevskoj planini Trebević.

Ova utrka, okupila je ljubitelje trčanja, prirode i zdravog načina života, pružajući im jedinstveno iskustvo trčanja u predivnom okruženju olimpijske planine sa koje se pruža jedinstven pogled na Sarajevo.

„Trebevićka petica“ specifična je po mnogo čemu, ali njena glavna karakteristika svakako jeste ruta jer je za mnoge trkače i rekreativce ovo bila prava prilika da na trasi dugoj 5 kilometara testiraju svoju spremnost, brzinu i okušaju se u trčanju nizbrdo.

Utrka nema za cilj samo promovisanje trčanja kao sporta, već i podiže svijest o važnosti očuvanja prirode i ekologije pa je veći dio opreme i trkačkih rekvizita napravljen od recikliranih ili prirodnih materijala, baš kao i medalja, koju su po završetku utrke dobili svi učesnici, a koja će im ostati kao značajan podsjetnik na postignuće i nezaboravno iskustvo.

Utrka „Trebevićka petica“ organizovana je u saradnji sa investicijskom kompanijom XYLLION koja je vlasnik kompleksa ROOF GARDENS na Trebeviću, a svim učesnicima se obratio direktor kompanije Berin Alagić, koji je, po završetku utrke, pobjednicima uručio i nagrade.

Alagić je tom prilikom istakao kako je Trebevićka petica i ove godine postavila ljestvicu više u organizaciji, ali i broju učesnika, te da kroz podršku ovom projektu XYLLION ide korak dalje u svojim aktivnostima promocije zdravlja i prirode. “Zadovoljstvo nam je da smo u saradnji sa NGO Marathon našu misiju pretvorili u jedan ovako pozitivan i uspješan događaj koji već polako postaje tradicija. Posebno nas raduje što na ovaj način donosimo nove sadržaje i iskustva posjetiteljima Trebevića”, istakao je Berin Alagić.

Ceremonija dodjele nagrada za pobjednike održana je na terasi tehnološkog centra GREENPARK SPACE na Trebeviću uz koju je upriličen i Piknik party, a svi učesnici i posjetitelji zabavljali su se uz plesne zvuke poznatog sarajevskog DJ-a Mahira Beathousea.

“Trebevićka peticu” ROOF GARDENS by XYLLION trčalo je preko 300 trkača, a prva tri mjesta u ženskoj kategoriji zauzele su: prvo mjesto Alma Hrnjić, drugo mjesto Emina Alagić, treće mjesto Amela Trožić.

Trkači sa najboljim rezultatima u muškoj kategoriji su: prvo mjesto Uroš Gutić, drugo mjesto Belmin Mrkanović i treće mjesto Berin Mušanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.