APOTEKE SARAJEVO

Javna ustanova Apoteke Sarajevo: Mi brinemo za Vaše zdravlje

Poslovna filozofija Javne ustanove ''Apoteke Sarajevo'' temeljena isključivo na postizanju što boljih rezultata

Javna ustanova Apoteke Sarajevo. Apoteke Sarajevo

Marketing

31.5.2023

Svaka uspješna kompanija mora posjedovati jasnu viziju budućnosti i pravca kretanja, liderstvo koje afirmiše zadovoljstvo, kreativnost i inovativnost zaposlenih, te snažnu usmjerenost prema korisniku kao centralnoj interesnoj grupi kompanije.

Javna ustanova „Apoteke Sarajevo“, davne 1949. godine, započinje svoju poslovnu priču, koja se kroz historiju mijenjala, reorganizovala, te čija opstojnost i održivost nije dovedena u pitanje ni u najtežim godinama rata, zahvaljujući entuzijazmu, požrtvovanosti, volji, želji i nadi svojih uposlenika u bolju budućnost.

JU „Apoteke Sarajevo“ je javna apotekarska ustanova koja se dominantno bavi prodajom lijekova i medicinskih sredstava, ali i izradom i snabdijevanjem tržišta magistralnim i galenskim lijekovima, snabdijevanjem herbalnim lijekovima, homeopatskim lijekovima, dječijom hranom, dijetetskim proizvodima i kozmetičkim sredstvima, ali i svakodnevnim pružanjem savjetodavnih usluga.

JUAS je lider na tržištu apotekarskih usluga Kantona Sarajevo. Apoteke Sarajevo

JUAS je lider na tržištu apotekarskih usluga Kantona Sarajevo, prije svega kada je riječ o paleti proizvoda i usluga koje pruža i bazi znanja koju njeguje. Naime, Ustanova posjeduje superiornu ekspertizu na području izrade galenskih pripravaka, magistralnih i tipiziranih pripravaka, pripravaka za palijativnu njegu, izradu trituriranih praškova, te lijekova u obliku sirupa. Jedina je apotekarska ustanova koja je osposobljena za čuvanje i izdavanje ampuliranih lijekova i izdavanje narkotika. Također, jedina je ustanova koja posjeduje prilagođene farmaceutske programe, ima svoju dežurnu službu, te koja, u punom kapacitetu, poštuje standarde dobre apotekarske prakse.

Poslovna filozofija Javne ustanove ''Apoteke Sarajevo'' temeljena isključivo na postizanju što boljih rezultata, naročito dolazi do izražaja u posljednje dvije godine od kada je na mjestu Generalnog direktora JU ''Apoteke Sarajevo'', Zenaida Hasić, mr.ph.

Javna ustanova Apoteke Sarajevo. Apoteke Sarajevo

Javna ustanova ''Apoteke Sarajevo'' predvođena g-đom Hasić, bilježi intenzivan napredak u poslovanju, usmjeren na jačanje udjela JU ''Apoteke Sarajevo'' na ukupnom tržištu na kojem posluju.

Usmjerenost ka pacijentu, razvoj novih usluga, širenje portfoli-a, sinhronizacija rada timova, kontinuirana edukacija usposlenika, pokazali su se kao odličan recept za učvršćivanje pozicije i ostvarenje dodatnog rasta, ali i za umanjenje mnogobrojnih barijera sa kojima se u svom radu svakodnevno susreću.

Optimizirane su zalihe, praćenje koeficijenata obrta roba i brži obrt tekućih sredstava, kontroling, kategori menadžment, odnosno svi projekti unaprijeđenja prodaje po svim poslovnim segmentima s fokusom na korporativni brend ''Galas'' koji je sastavni dio Javne ustanove „Apoteke Sarajevo.

Galenski laboratorij „Galas“ među vodećim je farmaceutskim laboratorijima u regiji, osnovan 1993. godine u okviru Javne ustanove „Apoteke Sarajevo“. Ove 2023. godine, „Galas“ proslavlja 30 godina svog uspješnog poslovanja. Galenska proizvodnja podrazumijeva pronalaženje najboljih mješavina i najprikladnijih spojeva kako bi se osigurala efikasnost proizvoda. Kao rezultat istraživanja i tehnološkog razvoja, „Galas“ kontinuirano širi svoj portfolio i poboljšava kvalitet svojih pripravaka. U proteklih 30 godina, svaki pripravak je bio plod farmaceutske kulture galenskog laboratorija „Galas“ i stručnosti kadra prilikom stvaranja svake nove galenske formulacije. Stoga svaki galenski pripravak ima najbolju moguću galensku formulaciju koja pruža neospornu efikasnost prilikom primjene. 

Javna ustanova Apoteke Sarajevo. Apoteke Sarajevo

Iskusni tim galenskog laboratorija „Galas“ osnov je vrhunskog kvaliteta proizvoda i uspješnog praćenja i zadovoljavanja najviših standarda u svakom koraku proizvodnje. Moderna i fleksibilna oprema omogućava proizvodnju u malim serijama koja se temelji na proizvodnim procesima visoke tehnologije, bogatom iskustvu i istraživačkom radu, koji su od neprocjenjive vrijednosti. Zahvaljujući novim i inovativnim procesima tehnologije, galenski laboratorij je u mogućnosti razviti formulacije koje savršeno odgovaraju svakom pacijentu/korisniku usluga.

Specifičnost galenske proizvodnje je u izradi manjih serija, korištenju provjerenih i certificiranih prirodnih sirovina, što je rezultiralo da brend ''Galas'' postane sinonim za organiziranu proizvodnju kozmetičkih krema, kozmetike sa posebnom namjenom, galenskih pripravaka, čajeva i čajnih mješavina. Svi „Galas“ proizvodi su nježni, ugodni, prirodni i efikasni, dok proizvodnja prema najvišim standardima za izradu prirodnih pripravaka, isključuje mogućnost alergijskih reakcija i senzibilizacije. Galenski laboratorij je posvećen stvaranju proizvoda koji su u harmoniji sa prirodom, te su svi sastojci pažljivo odabrani i ne sadrže konzervanse, vještačke arome i mirise.

Imajući u vidu ovo opredjeljenje JU „Apoteke Sarajevo“ u okviru galenskog laboratorija koristi najbolje sastojke i tajne recepture, angažujući najkvalitetnije stučnjake iz oblasti farmacije i farmaceutske tehnologije koji nesebično rade i ulažu svoja znanja u unapređenje kvaliteta domaće bosanskohercegovačke proizvodnje.

U posljednje dvije godine Ustanova intenzivno radi na promociji i jačanju profesionalne uloge farmaceuta sa akcentom na stručno osoblje koje svakodnevno radi sa pacijentima i za pacijente, koje neupitno utiču na jačanje korporativnog brenda u očima javnosti, kao društveno odgovorne Ustanove. JU „Apoteke Sarajevo“ svim svojim kapacitetima radi na ispunjenju zadovoljstva potencijalnih i postojećih pacijenata/kupaca koji trebaju uslugu, proizvod ili savjet u Ustanovi, ali i izvan nje.

Kako bi zadržali imidž Ustanove kao najvrijednije farmaceutske zdravstvene baze koja bilježi poslovni uspjeh, opštu dobrobit društva i zadovoljstvo pacijenata/kupaca koje opslužuje, te postali Ustanova koja teži postaviti nove farmaceutske standarde i korporativnu etiku u službi društva, neprestano se teži ispuniti zacrtane ciljevi i pružiti svu neophodnu podršku. 

Javna ustanova Apoteke Sarajevo. Apoteke Sarajevo

S ciljem promovisanja i postizanja trajnog prepoznavanja JU ''Apoteke Sarajevo'' i njene jasne orjentacije prema pacijentima/kupcima na tržištu, u protekle dvije godine je adaptirano pet apoteka na području Kantona Sarajevo. Novim vizuelnim identitetom prodajnih jedinica nastoji se pružiti jasan prikaz novih, ključnih vrijednosti Ustanove i ponuditi pacijentima/korisnicima usluga ljepši ambijent apoteka u kojima mogu koristiti kvalitetnu farmaceutsku uslugu, dodatno se savjetovati i obaviti kupovinu.

JU ''Apoteke Sarajevo'' svoje društveno odgovorno poslovanje temelji na odgovornosti koje Ustanova ima prema društvu unutar kojeg djeluje.

Sa svojih 47 organizacionih jedinica, strateški raspoređenih u svakoj opštini, na području Kantona Sarajevo i Zeničko-Dobojskog Kantona, JU ''Apoteke Sarajevo'' svim svojim pacijentima/korisnicima usluga pruža mogućnost da u svojoj najbližoj organizacionoj jedinici dobiju stručan i pouzdan savjet, te realizuju potrebnu kupovinu ili željenu uslugu.  

Javna ustanova Apoteke Sarajevo. Apoteke Sarajevo

Slijedeći dosljedno svoj cilj ka konačnom zadovoljenju potreba svih građana i svojih potencijalnih i postojećih pacijenata/korisnika usluga, u svakoj od devet opština u Kantonu Sarajevo, Javna ustanova ''Apoteke Sarajevo'' ima po najmanje jednu dežurnu apoteku. S ponosom ističemo da su u 2022. godini našim sugrađanima omogućene usluge kroz rad još dvije dežurne apoteke (apoteka Kovačići i apoteka Otoka). Na ovaj način naša Ustanova se izdvaja od konkurencije predstavljajući najveći, ali i jedini apotekarski lanac na području Kantona Sarajevo, koji svim svojim građanima stoji na raspolaganju 24 sata kroz rad 11 dežurnih apoteka.

Javna ustanova Apoteke Sarajevo. Apoteke Sarajevo

Temeljem društvene odgovornosti, pozitivne reputacije iz JU ''Apoteke Sarajevo'' poručuju da vjeruju u snagu tima i maksimalnu usredotočenost na rast JU ''Apoteke Sarajevo'', vođeni modernim svjetskim stručnim i poslovnim konceptima u poslovanju, a sve u cilju pružanja što kvalitetnije zdravstvene usluge građanima Kantona Sarajevo i Zeničko – Dobojskog Kantona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.