NOVI NAGRADNI KONKURS

Partner nastavlja projekat „Budi neko, proizvodi eko“

Prijavi se na konkurs i osvoji nagradu!

Partner nastavlja projekat „Budi neko, proizvodi eko“. PARTNER

Marketing

7.6.2023

Kao nastavak uspješno realizovanog projekta „Budi neko, proizvodi eko“, kojim je novčano nagradio uspješne poljoprivrednike koji posluju po eko principima, Partner i u ovoj godini pokreće novi ciklus istoimenog projekta.

Partner, vodeća mikrokreditna organizacija u segmentu energijske efikasnosti i zelenog mikrokreditiranja, pokrenula je novi nagradni konkurs “Budi neko, proizvodi eko”, čiji je cilj stimulisanje eko poljoprivredne proizvodnje u Bosni i Hercegovini.

Javni poziv otvoren je do 15. juna, a namijenjen je individualnim poljoprivrednim proizvođačima registrovanim za uzgojnu i prerađivačku djelatnost u poljoprivredi, koji u svom načinu poslovanja, kao društveno odgovorni subjekti, vode brigu o očuvanju zdravlja i okoline, te direktno utiču i na povećanje svijesti javnosti o važnosti zdravlja i zdrave životne sredine.

Partner nastavlja projekat „Budi neko, proizvodi eko“. PARTNER

Sve one koji se bave proizvodnjom zdrave hrane, a pri tome vode računa da ostvare ograničen utjecaj na okoliš odgovornim korištenjem energije i prirodnih resursa, očuvanjem ekološke ravnoteže i bioraznolikosti, povećanjem plodnosti tla, održavanjem kvalitete vode i slično, Partner poziva da podijele svoje ekološke prakse slanjem kratkog opisa o tome kako su organizirali svoju eko proizvodnju. Osim prezentacije provođenja trenutnih eko aktivnosti u proizvodnji, prijava treba da sadrži i opis budućih koraka kojima će se povećati ili unaprijediti eko otisak.

"Ulaganje u zdravlje treba biti osnovni princip svakog pojedinca i društva. Tržište ekoloških proizvoda je u kontinuiranom rastu, sve više jača potreba za zdravim životom. Eko namirnice sve su traženije, jer raste naša svijest o tome kakav uticaj imaju na zdravlje. Uzgoj hrane na ekološkim principima postaje sve popularniji u okruženju pa i kod nas, a cilj ovog projekta je da podržimo proizvođače koji se već bave ekološkom proizvodnjom, koji imaju potencijal da je dodatno razviju i prošire i tako ujedno budu pozitivan primjer drugim proizvođačima. Podsticanjem eko proizvodnje dugoročno se štiti naše tlo i zrak koji udišemo, voda koju pijemo kao i opstanak planete na kojoj živimo. Želimo pomoći i da se sa našeg lokalnog tržišta zadovolji sve veća potražnja potrošača za provjerenim ekološkim proizvodima. Kao važna grana ukupne privrede i poljoprivreda treba slijediti sve popularnije eko trendove, a nadam se da ćemo i tokom ovog ciklusa projekta “Budi neko, proizvodi eko” otkriti brojne pozitivne primjere eko proizvodnje u našoj zemlji", izjavio je Senad Sinanović, direktor Partner MKF.


Partner nastavlja projekat „Budi neko, proizvodi eko“. PARTNER

Na osnovu komisijske procjene, Partner će dodijeliti novčane nagrade za tri najbolje plasirana poljoprivredna gazdinstva, u iznosu od 3.000 KM za osvojeno prvo mjesto, 2.000 KM za drugo i 1.000 KM za osvojeno treće mjesto.

Više o konkursu na: https://www.partner.ba/javni-poziv-za-dostavu-prijava-budi-neko-uz-proizvodnju-eko 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.