BH TELECOM

BH Telecom uz Tomislava Cvitanušića do životnog sna „na krovu svijeta“

Cvitanušić se na vrh svijeta popeo u srijedu, 17. maja 2023. godine, u 8:21 sati

BH Telecom uz Tomislava Cvitanušića do životnog sna „na krovu svijeta“. BH TELECOM

Marketing

7.6.2023

Nakon uspješno završene ekspedicije i misije osvajanja Mount Everesta, Tomislav Cvitanušić, bh. alpinista, triatlonac, maratonac i Ironman, posjetio je sjedište BH Telecoma, gdje su ga ugostili generalni direktor kompanije Sedin Kahriman, direktor izvršne direkcije za razvoj poslovanja Muamer Hadžović i direktor Direkcije za promociju, prodaju i podršku Emir Višća.

Iza Cvitanušića je izuzetno težak i zahtjevan poduhvat na koji je ponosna cijela bh. nacija. Tomislav ističe da je njegov uspon na 8.848 m plod dugogodišnjeg rada i truda, ali da bi „krov svijeta“ bio „neosvojiv“ bez tima, bez podrške...

„Još jednom se zahvaljujem BH Telecomu što je ovu priču prepoznao i nagradio svojim partnerstvom. Ovo je bio timski uspjeh, jer sam imao veliku podršku zbog koje sam na kraju i uspio uspješno okončati cijelu misiju, kazao je Tomo.

Na samom krovu, Tomo se uslikao sa zastavom „BH Telecoma“ i na taj način se još jednom zahvalio na podršci kompanije za vrijeme ekspedicije.

BH Telecom uz Tomislava Cvitanušića do životnog sna „na krovu svijeta“. BH TELECOM

Cvitanušić je još jednom podsjetio na izuzetno teške uslove pri završnom usponu te kako je do samog kraja bilo neizvjesno da li će uopće uspjeti stići do vrha. Međutim, na kraju se sve poklopilo i uz pomoć Šerpe Phurbe došao do vrha Himalaja.

„Ponosni smo na ono što je Tomo uradio i što smo bili dio ovog poduhvata. Postoje ljudi i situacije koje vas inspirišu i u koje na prvu povjerujete. Tako je od početka do kraja uspješno ispričana jedna značajna i lijepa priča“, zaključio je Sedin Kahriman, generalni direktor BH Telecoma.

Podsjećamo, Cvitanušić se na vrh svijeta popeo u srijedu, 17. maja 2023. godine, u 8:21 sati, a spuštanje do baznog kampa je trajalo puna dva dana.

Na kraju, na našu i radost mnogih, prema trenutnom planu, Tomislavova putešestvija bit će ekranizovana i premijerno prikazana na 8. AJB DOC Film Festivalu, a jedan od partnera je kompanija BH Telecom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.