KOMPANIJA BINGO

Enis Bešlagić i Lana Pudar: Susret pun smijeha i motivacije

Lana je obećala da će podučiti Enisa delfin plivanju

KOMPANIJA BINGO - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Marketing

8.6.2023

Čudo iz Bosne i Hercegovine, zlatna djevojčica, uspješna sportistkinja, samo su neki od epiteta koji krase sedamnaestogodišnju Lanu Pudar iz Mostara nakon što je prošle godine osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Rimu u disciplini 200 metara delfin stilom i u potpunosti sva svjetla javnosti usmjerila na ovaj vodeni sport. Nakon niza uspjeha pokrenula je val pozitivne energije u Bosni i Hercegovini, što je motivisalo i mlađe generacije da se sve češće odlučuju baviti plivanjem.

Lana je prije početka svojih priprema u Turskoj, odlučila posjetiti i svog omiljenog glumca Enisa Bešlagića, koji ovih dana učestvuje u izazovu „U Bingu sam 24/7“ i svoje dane i noći provodi u Bingo City Centru u Sarajevu. Upravo u bašti Enisovog novog doma, Lana je govorila o svojim planovima, te o svom slobodnom vremenu kojeg nema mnogo. 

Enis Bešlagić i Lana Pudar: Susret pun smijeha i motivacije. KOMPANIJA BINGO

I dok se danas plivačka karijera kod žena produžila na 33 godine životne starosti, Lana kaže kako ne misli tako dugo se baviti plivanjem.

„Ja ne planiram toliko ostajati. Top forma jedne plivačice dostiže se u 20-oj i 22-oj godini i to je to“, pojašnjava mlada plivačica Lana Pudar.

Otkriva kako su nekada zbog njenog smijanja na treningu svi morali raditi dodatne vježbe, a danas je osmijeh njen zaštitni znak. Enisa je zanimalo šta jede jedna uspješna plivačica, pa ju je šaljivo pitao smije li jesti pitu, na šta se Lana nasmijala i rekla:

„Ne smijem jesti recimo čokoladu, pitu također, a ako bih pojela pitu morala bih plivati dva ili tri kilometra, kako bih potrošila unesene kalorije“, pojasnila je Lana.

Također, Lana je rekla da nema želju skakati sa Starog mosta u Mostaru i da se tome samo divi.

Slobodno vrijeme ova uspješna plivačica iz Bosne i Hercegovine provodi u krugu svoje porodice i prijatelja, a za simpatije zbog obaveza nema vremena. Enis joj je na to rekao kako je potpuno razumije, jer to bi izgledalo ovako „Drago mi je Lana, putujem sutra u Japan“, našalio se Enis.

Enis Bešlagić i Lana Pudar: Susret pun smijeha i motivacije. KOMPANIJA BINGO

I zaista ovu mladu uspješnu plivačicu zaraznog osmijeha očekuju, osim priprema u Turskoj, takmičenje na Evropskom juniorskom prvenstvu u Beogradu, te Svjetsko prvenstvo u Japanu, koje joj je najvažnije.

Na kraju razgovora Lana je obećala da će podučiti Enisa delfin plivanju, barem tri zamaha, kako bi mogao snimiti neki tv spot, a potom mu je poklonila štopericu. U znak zahvalnosti Enis joj je obećao da će je bodriti s tribina u Beogradu na Evropskom juniorskom prvenstvu u julu.

Cijeli intervju možete pogledati na Bingovim društvenim mrežama.    

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.