NETO NULTA EMISIJA

MSC Cruises imenovao novu perjanicu flote - MSC Euribia u Kopenhagenu

Značajan korak naprijed prema cilju kompanije – neto nultoj emisiji do 2050.

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5
Marketing

9.6.2023

• MSC Euribia predstavlja energetski najučinkovitiji dizajn broda za kružna putovanja ikad – pogonjena je LNG-om i opremljena nizom tehnologija i rješenja koja minimiziraju utjecaj na zrak i morski okoliš

• Tradicionalnoj pomorskoj svečanosti nazočili su brojni uzvanici, ključni putnički partneri i međunarodni predstavnici medija

• MSC Euribia će svoju inauguralnu sezonu provesti na sjeveru Europe nudeći gostima raznovrsne i obogaćujuće doživljaje koji dosad nisu viđeni na moru

MSC Cruises službeno je imenovao željno iščekivanu novu perjanicu flote - MSC Euribia, brod za kružna putovanja s energetski najučinkovitijim dizajnom ikad.

Svečana ceremonija imenovanja održana je u Kopenhagenu, u čast njegovog tradicionalnog pomorskog naslijeđa, a svečanost je predvodila danska televizijska voditeljica, glumica i model – Sarah Grünewald.

Ovo je drugi brod flote MSC Cruisesa s pogonom na LNG koje je najčišće brodsko gorivo trenutno komercijalno dostupno u većim razmjerima. Brod se također može pohvaliti suvremenom tehnologijom zaštite okoliša uključujući napredne brodske sustave za obradu otpadnih voda te sustav gospodarenja otpadom. Dizajniran je imajući na umu budućnost što omogućuje jednostavno uvođenje budućih inovacija u održivosti poput ugljično neutralnih sintetičkih i drugih alternativnih goriva čim budu dostupna u većim razmjerima.

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Očekuje se da će MSC Euribia predstavljati energetski najučinkovitiji dizajn broda za kružna putovanja na svijetu u vrijeme svog pridruženja floti. Tijekom svoje premijerne plovidbe, MSC Euribia će dovršiti putovanje od St. Nazairea do Kopenhagena s neto nultom emisijom stakleničkih plinova iskorištavajući smanjenje emisija koje omogućuje bio-LNG i primjena pristupa ravnoteže mase.

Sinoćnju svečanost uveličali su uzvanici iz čitavog svijeta, ključni putnički partneri, predstavnici medija kao i top menadžment MSC Cruisesa i matične kompanije MSC Grupe.

Kuma flote MSC Cruisesa i globalno poznata filmska legenda, Sophia Loren, također je prisustvovala službenom imenovanju broda nastavljajući tako svoj dugogodišnji bliski odnos s MSC Cruisesom.

Glavni dio svečane proslave uz zabavu uživo i govore je svakako važna pomorska tradicija rezanja vrpce i razbijanja boce šampanjca o pramac broda. Gosti su uživali u gurmanskoj gala večeri i nezaboravnim izvedbama uključujući i DJ set međunarodno poznatog francuskog DJ-a i glazbenog producenta Boba Sinclara koji je zaokružio ovu večer.

Gosti su imali priliku vidjeti revolucionarni novi dizajn broda te istražiti raznovrsne prvoklasne doživljaje koje nudi.

MSC Euribia će započeti s plovidbom sjeverom Europe ovog ljeta nudeći 7-noćna krstarenja iz Kiela, Njemačka i Kopenhagena, Danska do očaravajućih norveških fjordova uključujući Geiranger, Ålesund i Flaam.

Kliknite ovdje i saznajte više o ponudi itinerera MSC Cruisesa na sjeveru Europe.

O brodu MSC Euribia
MSC Euribia je 22. član flote MSC Cruisesa, prostire se na 19 paluba i 43 metra širine, na njoj se nalazi 2.419 kabina i 35.000 m2 javnog prostora. MSC Euribia je nazvana po drevnoj božici Eurybiji koja je koristila vjetrove, vrijeme i zviježđa kako bi ovladala morima što je ujedno i vizija ovog broda – da ovlada uvođenje suvremenih održivih tehnologija za zaštitu i očuvanje dragocjenog morskog ekosustava.

Revolucionarni brod je drugi član flote pogonjen LNG-om te dosad najinovativniji i ekološki najnapredniji brod s očaravajućom novom siluetom i ekskluzivnom, prilagođenom freskom nazvanom #SaveTheSea koja se nalazi na trupu broda, a koja slavi predanost MSC Cruisesa moru i njegova nastojanja za postizanjem neto nulte emisije do 2050. Kao brod klase Meraviglia-Plus, MSC Euribia nudi mnoštvo dinamičnih doživljaja za goste s inovativnim značajkama, sadržajima i zabavom za čitavu obitelj.

Ključne značajke uključuju:

NOVO! Smješten na krmi broda, Carousel Lounge je redizajniran te ima novi izgled – nudi gostima još više očaravajućih panoramskih pogleda na more kako bi se opustili tijekom dana ili sudjelovali u nizu aktivnosti kao i uživali u različitoj glazbi uživo svake večeri uključujući i nastup Big Band at Sea – jednog od najvećih big bandova na moru.

• Revolucionarno dječje područje će sadržavati 700 m2 unutrašnjeg prostora koje je u potpunosti posvećeno djeci i tinejdžerima sa sedam soba od kojih je svaka namijenjena različitoj dobnoj skupini, od 0-17 godina. Prvi put ovdje će se naći i NOVO! MSC Foundation Lab, potpuno novo dječje područje i program aktivnosti posvećenih temama zaštite okoliša za djecu i tinejdžere.

NOVO! Gosti mogu birati između 10 restorana uključujući 5 specijaliziranih restorana s uzbudljivim, potpuno novim restoranom Le Grill gdje elegantan francuski bistro susreće steakhouse, a tu je i Kaito Sushi & Robatayaki koji će po prvi put ponuditi Robatayaki.

NOVO! Doživite umjetnost, Street.2023 poznatog britanskog umjetnika Juliana Opiea u baru l'Atelier du Voyageur. Umjetničko djelo, naručeno isključivo za brod MSC Euribia, je posebno izrađen LED ekran 11x2 m gdje će se prikazivati hodajuće figure u Opievom prepoznatljivom stilu.

• Impresivnih pet bazena i vodeni park Ocean Cay na temu koralja koji je jedan od najvećih vodenih parkova na moru s tri vodena tobogana za beskrajnu zabavu.

Kazalište Delphi s 945 mjesta nudi prvoklasnu zabavu uživo svake večeri sa sedmodnevnim programom raskošnih predstava.

• Brod nudi 21 bar i lounge salon s 5 vanjskih i 16 unutarnjih prostora kako bi zadovoljili potrebe i preferencije svih gostiju.

• Gosti će imati priliku istraživati i povezati se na šetnici Galleria Euribia uz najdužu LED kupolu na moru i niz trgovina, restorana i zabavnih sadržaja za otkrivanje.

Saznajte više o brodu MSC Euribia, molimo kliknite ovdje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.