ACIBADEM

Pravo mjesto za liječenje gastrointestinalnih karcinoma

Gastrointestinalni karcinomi: vrhunska njega u Acıbademu

Pravo mjesto za liječenje gastrointestinalnih karcinoma. Acıbadem

Marketing

prije 3 dana

Acıbadem osigurava sveobuhvatne, personalizirane, multidisciplinarne i kolaborativne terapije za sve vrste gastrointestinalnih karcinoma koji se smatraju jednim od najizazovnijih karcinoma za liječenje. Gastrointestinalni karcinom pojam je za sve karcinome koji utiču na probavni sistem. Najčešće vrste gastrointestinalnih karcinoma su karcinom jednjaka, karcinom želuca, karcinom debelog crijeva, karcinom gušterače i karcinom jetre. Nudeći vanrednu njegu najvišeg kvaliteta, Acıbadem teži napraviti razliku u životima pacijenata. Danas, Odjeljenje za gastrointestinalnu onkologiju u Acıbademu osigurava iznimno napredne usluge i njegu svim svojim pacijentima. Liječenje svih gastrointestinalnih karcinoma podrazumijeva i timove različitih specijalista. U Acıbademu, liječenje planira, sprovodi i nadzire multidisciplinarni tim specijalista. Odjeljenje za gastrointestinalnu onkologiju u Acıbademu sastoji se od gastroenterologa, općih kirurga, onkologa, radioterapeuta, intervencijskih radiologa i nutricionista koji su obučeni i fokusirani na liječenje pacijenata kojima su dijagnosticirani gastrointestinalni karcinomi.

Pravo mjesto za liječenje gastrointestinalnih karcinoma. Acıbadem

Liječenje gastrointestinalnih karcinoma

Tri su glavne strategije u liječenju gastrointestinalnih karcinoma: hirurgija, radioterapija te sistemski pristup koji uključuje hemoterapiju, imunoterapiju i ciljanu terapiju. Svi ovi modaliteti liječenja koriste se u liječenju gastrointestinalnih karcinoma kako tokom ranijih stadija bolesti, tako i u kasnijim stadijima.

U posljednjih 10 godina, naknadni razvoj zdravstvenih tehnologija otvorio je put u novo doba u liječenju gastrointestinalnih karcinoma. Zahvaljujući tom razvoju, stope preživljavanja poboljšavaju se iz godine u godinu. Prema istraživanjima, u posljednjih 10 godina, stopa preživljavanja pet godina nakon liječenja poboljšala se na 65% za pacijente s karcinomom debelog crijeva. Opća stopa preživljavanja nakon pet godina za pacijente s karcinomom gušterače, koji se ima smatrati jednim od najizazovnijih tipova karcinoma za liječenje, sada je gotovo 12%. Prije samo 20 godina ta brojka bila je na nekih 5%.

"Na primjer, danas se karcinom debelog crijeva, kao najčešći tip gastrointestinalnog karcinoma, liječi uz visoke stope uspješnosti. Koristimo ciljanu terapiju za liječenje određenih vrsta karcinoma debelog crijeva. Ciljana terapija napada specifične abnormalnosti u ćelijama raka. Pomaže zaustaviti rast i širenje ćelija raka. Drugi primjer je liječenje karcinoma gušterače. Na Odjeljenju za gastrointestinalnu onkologiju u Acıbademu, naši radioterapeuti koriste MRIdian radioterapiju. To nam omogućuje da u stvarnom vremenu vidimo i pratimo meka tkiva i tumore. Na taj način moguće je povećati dozu zračenja i postići bolje rezultate s manje toksičnosti i manje nuspojava", navodi profesor medicinske onkologije Hüseyin Engin, koji je spcijaliziran na liječenje pacijenata s dijagnozom gastrointestinalnih karcinoma.

Život nakon karcinoma debelog crijeva: Priča iz stvarnog života

Naznake karcinoma debelog crijeva uključuju promjene u pokretima crijeva, krvarenje iz rektuma, neobjašnjiv gubitak tjelesne težine, bol ili grčeve u trbuhu te povraćanje. Mirjana je iz Srbije i imala je ove simptome kada joj je dijagnosticiran karcinom debelog crijeva u dobi od 63 godine. Nadalje, tumor nije bilo moguće ukloniti hirurškim zahvatom. Kada su joj rekli da je potrebna hemoterapija i radioterapija prije operacije, njen sin nazvao je bolnicu Acıbadem u Turskoj kako bi zatražio dodatno ljekarsko mišljenje. Mirjanin sin imao je iskustvo s urološkim problemom i upućen je u bolnicu Acıbadem u Turskoj. Liječili su ga vrhunski liječnici prije samo 3 godine. Odlučio se odmah obratiti Acıbademu za liječenje svoje majke. Mirjanini medicinski izvještaji podijeljena su s profesorom medicinske onkologije Hüseyinom Enginom. Time je njen put liječenja započeo u bolnici Acıbadem. Profesor je odlučio primijeniti imunoterapiju, koja se može koristiti za liječenje stanja kod pacijenata s uznapredovalim karcinomom debelog crijeva. Liječenje uključuje upotrebu specifičnih lijekova koji pomažu u uništavanju ćelija raka. Imunoterapija upozorava imunološki sistem na prisutnost stranih tvari. Pomaže u uništavanju raka putem imunološkog odgovora. Ishod liječenja bio je dobar, i nakon šest mjeseci liječenja, njen tumor potpuno je nestao. "Nakon svih koraka liječenja, moje su se oči napunile suzama nade i mira. Znala sam da sam došla na pravo mjesto. Posljednje dvije godine živim život bez raka. Hvala mnogo svim ljekarima i osoblju Acıbadema," kaže Mirjana.

Odjeljenje za gastrointestinalnu onkologiju Acıbademu, predstavlja jedan od vodećih svjetskih centara u liječenju karcinoma želuca, debelog crijeva, gušterače, jetre i drugih karcinoma probavnog sistema. Ako želite saznati više, možete se obratiti Acibademovim informacijskim uredima. Zakažite pregled još danas, pozovite nas na:

Sarajevo +387 332 230 13
Tuzla +387 354 812 75

Website i mail

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.