KOLUMNE

{MINUTA /} KRIMINALCI - Ugaoni kamen SDA

Piše: Bakir Hadžiomerović

28.2.2018

Davno je mudri Platon rekao da tiranija prirodno proističe iz demokratije. I historija nas uči kako su upravo zahvaljujući slobodnim izborima mnogi diktatori i zločinci zasjeli na vlast.  

Evo, naprimjer, ovdašnji režim izabran je demokratskim putem. Bili izbori, ljudi glasali, glasovi se prebrojali i vlast prešla u šape SDA. Onda su postavili premijere, ministre, direktore, tužitelje, policajce... I na strateška mjesta poslali kriminalce.

Taj nesoj u vladajućoj stranci nesumnjivo igra važnu ulogu. Znam da je opasno o tome javno pisati i govoriti. Znam da se s njima nije igrati. Ali ako baš svi zašutimo, na kraju neće, kako ono kažu, ostati niko da digne svoj glas kad dođu po nas...

Nedavno brutalno premlaćivanje srčanog bolesnika i čovjeka (koje li ironije) čije se prijateljstvo s Alijom Izetbegovićem proteže od njegovih zatvorskih pa do predsjedničkih dana, dno je dna torture SDA.

Nedžad Latić dobio je batine, a za Fahrudina Radončića (nakon što je prethodno uhapšen u čamparijanskom procesu) planiran je i metak. Očekivano, niko iz režima ne reagira na šokantno otkriće o pokušaju atentata zbog kojeg se trese regija.

Važno je znati da SDA-ove ubice i batinaši ne dolaze s takozvanih društvenih margina. Oni su, zahvaljujući stranačkom kadroviranju, postali ugledni i situirani građani, sportisti i humanitarci, savjetnici i budžetski trutovi, javno deklarirani vjernici...

Zaduženi su za najprljavije stranačke zadatke. Za poslove zbog kojih nikad neće krivično odgovarati jer ih režim štiti od zakona. Zato je ova godina kritična. SDA će učiniti sve da zadrži vlast, privilegije, novac i moć.

Na tom putu mnogi će nepodobni biti zatvoreni, premlaćeni, poniženi....Ako režim tako odluči, ima da padne i mrtva glava.

Bumo videli...  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.