MINUTA

Bosanski blećak

Piše: Bakir Hadžiomerović

9.4.2018

U Republici Srpskoj ne postoji bošnjačko političko jedinstvo. Zna to svaki pravi povratnik. Ljudske sujete, želja za dominacijom, uvrede, primitivizam, koristoljublje, umišljeno misionarstvo, sve to skupa i još ponešto demonstrirali su na TV1 bivši ljubavnici iz SDA, a danas ljuti dušmani, rasuti u najmanje tri stranke.  

Pretpostavljam da su Ramiz Salkić, Sadik Ahmetović i Ćamil Duraković u studio pozvani da govore o egzistencijalnim problemima svojih sunarodnjaka, tih nesretnih Bošnjaka, osuđenih na preživljavanje pod režimom Milorada Dodika. Očekivano, o povratnicima se najmanje pričalo, ali smo se, zato, uvjerili u vječnu mizeriju politike SDA te otkrili kako to hoda s izdajom principa i prodajom ljudi.

Opijen entitetskom funkcijom i samozadovolja(va)n službenim šoferom, potpredsjednik RS bio je bahat. Salkić se u gostima kod Nikoline Veljović ponašao kao nevaspitano derište! Što bi rekli - svaka mu je bila za šamara! Iako je u Dodikovom prisustvu manji od makovog zrna, pred kamerama je Bratunčanin (s realnim prebivalištem u slobodarskoj Tuzli) prosipao silu samoreklamirajući se kao trudbenik povratka i narodni miljenik kojem se vjeruje kad zine. Osim toga, Salkić nije htio odgovarati ni na najprostija pitanja, poput onog gdje mu živi familija dok on udarnički krvari za Bošnjake u RS.


quote
<p>Gdje mu živi familija dok on udarnički krvari za Bošnjake u RS?</p>

Mada sagovornici člana Predsjedništva SDA nisu bili iritantni, gluho bilo da su ponudili nešto više i konkretnije u vezi sa propalom temom emisije. Normalno, najavili su vlastite kandidature na izborima zato što to “traže povratnici”. K'o da gledam, eno, satraše se Bošnjaci u Podrinju, Kozarcu i Janji nagovarajući razne salkiće, durakoviće, ahmetoviće da se opet kandiduju...

Alija Izetbegović tvrdio je da “naš narod nije blećak”. Moguće, ali kako, onda, objasniti da još ima onih koji mazohistički uporno glasaju za SDA? Jer, i posljednji blećak zna da se čelnici SDA prvo posvađaju zbog love i principijelno raziđu da bi se ponovo okupili oko budžetske hazne...


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.