MINUTA

Skandalozno uniformisano lice!

Piše: Bakir HADŽIOMEROVIĆ

21.6.2018

Rijetki su hrsuzi poput odmetnutih i raspojasanih uniformisanih lica, spremnih da svakog dana u svakom pogledu sve više napreduju u skandalima.

Nakon što je Nermin Nikšić ravno sa parlamentarne govornice upozorio bh. javnost na višegodišnji nezakoniti direktorski mandat Dragana Lukača te dokumentirao političke montaže, nelegalne istrage, prisluškivanja i uhođenja što se udarnički provode u Federalnoj upravi policije, prvi pendrek SDA bahato je najavio skoro privođenje šefa SDP-a.

Da SDA-ov režim, valjda po uzoru na onaj diktatorski Erdoanov, na domaću scenu postepeno uvodi krivično djelo verbalnog delikta, potvrdio je upravo Lukač putem elektronskog biltena vladajuće stranke.

“Ja ću vidjeti koje ćemo mjere poduzeti, njegovim pozivanjem ovdje i uzimanjem njegove izjave na te okolnosti, jer tu se radi o krivičnom djelu širenja lažnih vijesti u najmanju ruku. To što on govori, piše i izjavljuje, laže od prve do zadnje riječi.”

Dragan Lukač klasični je proizvod korumpirane i nedemokratske vlasti. Zahvaljujući očiglednoj moralnoj inferiornosti, višku ambicija te presudnoj podršci političkih hijena, skromno je kapacitirani lik plastelinski oblikovan u tragičnog režimskog frankeštajna. Zato i jeste politički zločin sa predumišljajem kada SDA objektivno limitiranu osobu dovede u poziciju da rukovodi (pre)važnom policijskom institucijom.

Nažalost, danas niko ozbiljan ne raspravlja o konkretnim učincima u borbi protiv kriminala tokom svih Lukačevih proćerdanih mandata, jer on rezultata, naprosto, nema. Ali, zato nije žalio budžetski novac za političke progone nedužnih ljudi i izdašnu kafansku reprezentaciju. I još pri tome hodnicima preduzeća gdje komanduje, Lukaču iza leđa prigovaraju kako nije u stanju uhvatiti ni virus gripe, a kamoli lopova.

Komično jeste, ali daleko od istine nije! Jer, budite sigurni da će odani Lukač do posljednjeg atoma svoje penzionerske snage vjerno izvršavati baš sve idiotske naredbe koje mu stignu iz stranačke centrale. A to vam je tamo u Mehmeda Spahe na broju 14, taman prekoputa sjedišta FUP-a.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.