MINUTA Bakir Hadžiomerović

SDA anarhija!

Piše: Bakir Hadžiomerović
26.06.2018 10:00

Ensad Korman više nije zamjenik direktora Federalne uprave policije. Mandat mu je formalno iscurio ima šest dana.

Tako je na čelu ove sigurnosne agencije konačno (pre)ostao još samo onaj izraubovani i nezakoniti Dragan Lukač, koji, milošću SDA režima, žilavo ustrajava i opstaje. Lukač jezdi dalje i mamurno jaše u sedlu glavnog federalnog šerifa, iako je odavno ispunio sve raspoložive preduvjete da skine mamuze i sjaše u penziju.

Zahvaljujući diktatorskim manirima Bakira Izetbegovića, te njegovom urođenom i razarajućem minderluku, policija je tek jedna od, kako se to kaže, „institucija od posebnog interesa i važnosti“ koju su kadrovski potpuno privatizirali i strovalili u duboki kanal nelegalnosti.

Ne zaboravimo da haotično stanje vlada i u Obavještajno-sigurnosnoj agenciji BiH, Razvojnoj banci FBiH, brojnim poreskim upravama, kantonalnim i federalnim ministarstvima, najznačajnijim javnim preduzećima, na Federalnoj televiziji... Gdje god su poželjeli, SDA-ovci su javnom sektoru i ključnim državnim institucijama uskratili transparentan nadzor i civilnu kontrolu rada, a valjda je i vrapcima s čađavog dimnjaka poljinske vile Izetbegovića jasno kako to nije normalno u normalnim društvima. Nažalost, ovdašnja je institucionalna anarhija postala beznadežna trajna kategorija!

„Ovom zemljom ima da vlada pet porodica, a vi, jadnici jadni, to ne možete nikako spriječiti“, uvjeravao je svojevremeno, usred Federalnog parlamenta, prevarene bh. stočare Izetbegovićev kućni koljač za posebne namjene i svečane prilike. Ako se tako naslađuje i „turči“ obični mesar iz familijarnog kruga, zamislimo samo koliko daleko su od uzemljenja glasovitiji i važniji pripadnici režima. Sila je opasno udarila u SDA tintare! Ali svaka je sila za vremena, poznato je odavno. U suprotnom, propadamo totalno.

NA VRH