MINUTA

SDA anarhija!

Piše: Bakir Hadžiomerović

26.6.2018

Ensad Korman više nije zamjenik direktora Federalne uprave policije. Mandat mu je formalno iscurio ima šest dana.

Tako je na čelu ove sigurnosne agencije konačno (pre)ostao još samo onaj izraubovani i nezakoniti Dragan Lukač, koji, milošću SDA režima, žilavo ustrajava i opstaje. Lukač jezdi dalje i mamurno jaše u sedlu glavnog federalnog šerifa, iako je odavno ispunio sve raspoložive preduvjete da skine mamuze i sjaše u penziju.

Zahvaljujući diktatorskim manirima Bakira Izetbegovića, te njegovom urođenom i razarajućem minderluku, policija je tek jedna od, kako se to kaže, „institucija od posebnog interesa i važnosti“ koju su kadrovski potpuno privatizirali i strovalili u duboki kanal nelegalnosti.

Ne zaboravimo da haotično stanje vlada i u Obavještajno-sigurnosnoj agenciji BiH, Razvojnoj banci FBiH, brojnim poreskim upravama, kantonalnim i federalnim ministarstvima, najznačajnijim javnim preduzećima, na Federalnoj televiziji... Gdje god su poželjeli, SDA-ovci su javnom sektoru i ključnim državnim institucijama uskratili transparentan nadzor i civilnu kontrolu rada, a valjda je i vrapcima s čađavog dimnjaka poljinske vile Izetbegovića jasno kako to nije normalno u normalnim društvima. Nažalost, ovdašnja je institucionalna anarhija postala beznadežna trajna kategorija!

„Ovom zemljom ima da vlada pet porodica, a vi, jadnici jadni, to ne možete nikako spriječiti“, uvjeravao je svojevremeno, usred Federalnog parlamenta, prevarene bh. stočare Izetbegovićev kućni koljač za posebne namjene i svečane prilike. Ako se tako naslađuje i „turči“ obični mesar iz familijarnog kruga, zamislimo samo koliko daleko su od uzemljenja glasovitiji i važniji pripadnici režima. Sila je opasno udarila u SDA tintare! Ali svaka je sila za vremena, poznato je odavno. U suprotnom, propadamo totalno.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.