MINUTA

Onda, ko je ubio Ćelu?

Piše: Bakir Hadžiomerović

8.8.2018

Indikativno neprimijećeno u većini ovdašnjih strogo kontroliranih medija prošla je vijest da je Naser Keljmendi pravomoćno oslobođen optužbe za likvidaciju Ramiza Delalića Ćele na Vidovdan 2007. godine. Ima tome i deset godina kako je identično neprimijećeno u ovdašnjim strogo kontroliranim medijima prošla vijest da je Muhamed Ali Gaši pravomoćno oslobođen optužbe za ubistvo Ramiza Delalića Ćele na Vidovdan 2007. godine. U međuvremenu, sud će presuditi da su zbog Ćelinog ubistva mnogi nevini ljudi odgulili višemjesečni pritvorski staž. Najpoznatiji među njima bio je Fahrudin Radončić.

Nakon što se pravosudna zavjesa konačno spustila, pošto barem znamo ko nije ubio kriminaliziranog ratnog komandanta Armije BiH, postavlja se važno, ali neugodno pitanje: Ko je, onda, Ćelin ubica?

Monteri političkih optužnica naprasno su zaglavili u teškoj ilegali. Nigdje nema onog nadobudnog „eliotanesa“, Dubravka Čampare dakle, kojeg je SDA režim zvanično zadužio za hapšenje i zatvaranje naciljanih političkih meta.

Kako čujem, Dudo u zadnje vrijeme „sve više misli, sve manje shvata“ da je prokockao vlastitu tužiteljsku karijeru zbog podaničkog izvršavanja kriminalnih naredbi što su stizale iz Mehmeda Spahe sa broja 14. Čampara je danas odbačen i sam, te se poput neprilagođenog rođaka sa sela kojeg se familija odriče, iluzorno nada da će mu režim pružiti neko egzistencijalno utočište.

Ne progovara ni šef režima Bakir Izetbegović mada je slavodobitno još 13. aprila 2013. godine (u vrijeme izvođenja završnih operacija za Radončićevu političku likvidaciju) u jednom sarajevskom listu montirao i muljao kako je „činjenica da imamo ministra sigurnosti BiH kojeg je prije par dana svjedokinja pod zakletvom optužila za naručeno ubistvo“.

Ljigavo je ovo čak i za tradicionalno nepodnošljiv i odvratan Izetbegovićev stil!

Kaže mi jučer pouzdanik iz bh. pravosuđa: „Banda iz SDA režima svjesna je kako uskoro dolazi vrijeme kada će bit otkriveno da su Ćelin leš iz vlastitog dvorišta namjeravali prebaciti u tuđu avliju.“

Najava zvuči stravično, ali dabogda se otkrilo!


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.