MINUTA

Četnici su hajvani!

Piše: Bakir Hadžiomerović

15.8.2018

Insanu je Srebrenica svetinja, a Genocid činjenica! Tako to hoda s ljudima što koriste escajg i brinu o vlastitoj higijeni. Koji ne hraču na ulici i ne bacaju smeće iz službenog automobila u kretanju pod rotacijama, na cesti između Laktaša i Banje Luke.  

Srebrenica je civilizacijska „tačka susreta“ gdje se glasno šuti. Posebno mjesto za svjedočenje ljudskog dostojanstva. A nacisti, znamo to, nikad u životu nisu bili ljudi!

I Međunarodni sud pravde u Hagu, i Krivični haški sud za ratne zločine, u brojnim su presudama za srebrenički genocid pravosnažno osudili Vojsku Republike Srpske, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, Radovana Karadžića, Ratka Mladića i desetine zločincima podređenih ubica. Takvu istinu njeguju humani ljudi. A nacisti, znamo to, nikad nisu bili ljudi!

Predizbornom inicijativom notornog Milorada Dodika za usvajanje morbidnih zaključaka o nepriznavanju dokazanog genocida u Srebrenici, Narodna skupština Republike Srpske zvanično se (samo)proglasila Nacističkom skupštinom Republike Srpske. Takvu odluku zajednički su podržali SNSD-ovi, SDS-ovi, PDP-ovi, NDP-ovi skupštinski ljudi... A nacisti, znamo to, nikad nisu bili ljudi.

Nažalost, političko jedno(ne)umlje srpskih stranaka u raskopavanju i uznemiravanju žrtava genocida opet nam je potvrdilo s kakvom bagrom ovdje imamo posla. Da se poslužim genijalnom replikom Dušana Kovačevića - Ko je s vama živeo, ni pakao mu neće teško pasti!

Osim takozvane republičkosrpske opozicije, predvođene ratnim koljačima iz SDS-a, za nacističke ciljeve ekskluzivno je angažiran i hodajući pokojnik Dragan Mikerević, u rodnom Doboju poznatiji kao Đura Mutavi. Taj će opskurni lik odigrati rolu dežurnog idiota koji javno urinira po vlastitom sebi.

Ergo, svršene su još jedne četničke orgije. A četnici, znamo to, nikad u životu nisu bili ljudi.



Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.