MINUTA

Kad mrtvi glasači lete

Efendić je skoro idealan SDA kadar - nepošten, a snalažljiv!

Piše: Bakir Hadžiomerović

21.9.2018

Usljed hroničnog nedostatka političkih programa i planova za svekoliki oporavak Bosne i Hercegovine, vladajuće stranke (uz već tradicionalno prosipanje pustih laži) ljeta su gospodnjeg 2018. pokrenule falsifikatorsku mašineriju za brutalnu krađu predstojećih izbora.

Postoji mali milion razloga za ovu konstataciju, međutim to još uvijek dovoljno ne uzbuđuje frigidnu Centralnu izbornu komisiju BiH. Ali, kako ono kažu, „zaklela se zemlja raju da se sve tajne saznaju“, pa ne treba gubiti nadu da ćemo jednog dana kolektivno shvatiti da je politički instalirana ekipa neradnika na čelu sa Irenom Hadžiabdić sve vrijeme bila „dio tala“, odlučujuća karika u kriminalnom projektu poništavanja izborne volje građana i održavanju SDA, SNSD-a i HDZ-a na vlasti.

Ni najnovija informacija, koja je zvanično dobacila i do državne Agencije za istrage i zaštitu, o već pripremljenoj, detaljno isplaniranoj izbornoj pljački u najmnogoljudnijoj+ bh. općini, sarajevskom Novom Gradu dakle, nije razbudila spavače iz CIK-a. Tamo se navodi da su za kolovođe prevare određeni aktuelni općinski načelnik Semir Efendić, sjecikesa i krupni stranački prevarant Huso Ćesir te, na koncu, stariji od braće Čampara, ministar Aljo(ša).

Po naredbi centrale u Mehmeda Spahe njih će trojica ukrasti koliko god je potrebno glasova kako bi iz trke eliminisali predsjedničkog kandidata SBB-a Fahrudina Radončića, kao i politički projekat „Narod i pravda“, odmetnutog SDA-ovca Dine Konakovića.

Ćakula se da načelnik rumenih obraza, nosilac SDA-ove kantonalne liste, Goraždanin u srcu i dobrinjski „don žuan“ u duši, te vlasnik potvrđene optužnice za ubistvo iz nehata, tokom svojih dnevnih kafanskih rituala unaprijed najavljuje uvjerljivu pobjedu 7. oktobra.

Uostalom, pogrešno bi bilo potcjenjivati Efendićeva respektabilna znanja i iskustva u izbornim marifetlucima, posebno na krucijalnom nivou korumpiranih brojača glasova u općinskoj izbornoj komisiji. Jer, nikad ne zaboravimo, Efendić je skoro idealan SDA kadar-nepošten, a snalažljiv! Za takve, vjerujte mi, i mrtvi glasači glasaju u letu...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.