MINUTA

Bal vampira u školskoj sali

Velahavle, pljunuti Kim Jong-un!

Piše: Bakir Hadžiomerović

3.10.2018

Predizborna ceremonija otvorenja nove osnovne škole pokazala je još jednom nedostižnu bahatost Stranke demokratske akcije. U prve redove posjedali su Šefik Džaferović, Hasan Čengić, Semir Efendić i sitnija stranačka buranija da bi zbunjenu djecu, skupa s njihovim izmanipuliranim roditeljima, iskoristili kao scenografiju predstave u režiji čelnika vječito vladajuće stranke. Moralno dno dotaknuto je u sarajevskom naselju Aneks!

Održani su klasični predizborni govori, gdje se u prisustvu nedužne djece šaralo i varalo. Džaferović se licemjerno ulizivao, baljezgao o društvenim odgovornostima i savremenim dostignućima. Općenito, bavio se vlastitim neznanjem i nedostajućim kućnim odgojem!

Kao da nije vlast u posljednjih frtalj stoljeća, poželio je da sve škole budu pod jednim krovom i jednako opremljene. A potom je privatni kandidat dinastije Izetbegović, u maniru maloumnog sjevernokorejskog diktatora, pokroviteljski zaključio: “Draga djeco, želim da svi budete najbolji učenici, da imate sve petice. Dragi nastavnici, gledajte da iza tih petica stoji znanje, neka se naša djeca bore za petice i neka ta petica znači znanje.”

Velahavle, pljunuti Kim Jong-un! Ko bi se tome nadao od dosadnog komunističkog aparatčika, špijuna i sitnog doušnika, postdejtonskog uhljebaša i nedostižnog lidera napotizma s hroničnim deficitom nezaposlenih u krugu najšire familije?

Zato je prava šteta što Džaferović zloupotrijebljenoj dječici nije posvjedočio trajnu orijentaciju da će nastaviti putevima tutora Bakira Izetbegovića, kojem se, notarski ovjereno, zakleo na vjernost: “Danas, kada postajem pionirski kandidat, dajem časnu pionirsku riječ, da ću marljivo učiti i raditi, poštovati Izetbegoviće i stranku, i biti vjeran i iskren drug...”

I mala bi djeca tako prokužila Džaferovićeve krajnje domete. I zavoljeli bi tekst njegove svečane zakletve. Barem kao onaj Izetbegovićev državnički fol s brigom o šišmišima u BiH. Jer, našim najmlađima šišmiši nisu problematični. Plaše se, naime, vampira u školskoj sali!   

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.