MINUTA

Narod nije blećak!

Publika će kupiti košpice i marisanu posmatrati sa tribina

Piše: Bakir Hadžiomerović

18.10.2018

Nakon što su se nakrali glasova za tri izborna ciklusa, a tokom kampanje na pasja preskakala izvrijeđali kompletnu političku konkurenciju, u Stranci demokratske akcije okrenuli su ploču. Počela je opsežna operacija umiljatog ulizivanja potencijalnim koalicionim partnerima radi nastavka uzurpacije vlasti.

Tako kriminalna družina Bakira Izetbegovića ovih dana šalje poruke o odgovornosti, toleranciji i nezaustavljivosti reformskog puta usljed kojeg smo, mašala, potonuli na dno dna evropskog kontinenta.

Da mahanje patriotizmom predstavlja posljednje utočište hulja, dokazuje i najnovije saopštenje iz stranačke centrale. „SDA poziva sve aktere političkog života da u postizbornom vremenu pokažu zrelost i punu odgovornost spram interesa države i svih građana BiH. Predizborna kampanja je završena i nije vrijeme da se energija dodatno troši na bespotrebne političke prepirke. To nije u interesu ni države, ni građana. Stabiliziranje prilika i ubrzan razvoj BiH, koji je u interesu države i svakog čovjeka u ovoj zemlji, mogu donijeti samo široke programske koalicije.“

'Ajde, poentirao bi veliki Zoran Radmilović u „Radovanu III“! Ko bi razuman očekivao da će dokazane sjecikese tangirati problemi građana ove zemlje od kojih su do jučer transparentno otimali novac za radno mjesto na određeno vrijeme?

Ljudi moji, zar je moguće da SDA bunca o miroljubivoj koegzistenciji i priziva široke koalicije, stabiliziranje stanja i slična oranja? Jesmo li to kolektivno prespavali zadnjih šest mjeseci, kamo su nestali oni prljavi i prijeteći pamfleti namijenjeni „komunjarama, Crvenim Kmerima, reketašima, Radončiću kojeg treba spustiti (u mezar), korumpiranom Nikšiću, lupežima rastjeranim sa KCUS-a, antibošnjačkim elementima, izdajnicima...“ Moglo bi se ovako do Sudnjeg dana, međutim niti onu odvratnu poštapalicu ovdašnjih političara o toploj vodi ne bi otkrili. Jer, kako se kaže, narod nije blećak!

Pošto su, eto, postali svjesni da niko s njima ne želi saditi tikve, SDA-ovcima je iz zadnjice u glavu zaprijetio odlazak u opoziciju. Koju stranka neprevaziđenog koruptivnog spektra i potisnutog frakcionaštva teško može preživjeti. Bilo bi zato najpoštenije da malo p(r)opuste vlast. I međusobno se pokolju k'o zečevi. Nestrpljiva publika svakako će kupiti košpe i marisanu posmatrati sa tribina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.