MINUTA

Testera reisa-emeritusa

Umijeće je biti beskrupulozni skot!

Arhiv

Piše: Bakir Hadžiomerović

25.10.2018

Zvjersko masakriranje Džamala Kašogija u istanbulskom konzulatu Kraljevine Saudijske Arabije udarna je tema svjetskih medija. I dok osude stižu sa svih strana, monstrumi još uvijek kriju posmrtne ostatke ubijenog novinara.  

U međuvremenu, saudijski je suveren Salman, sa prestolonasljednikom Muhamedom bin Salmanom, organizirao audijenciju za rođenog sina čovjeka kojeg su likvidirali.

Zbilja je umijeće biti beskrupulozni skot, međutim, feudalnim diktatorima iz zemlje crne nafte i estradizirane vjere ništa drugo i ne pripada već da ostanu ono što zaista jesu - Nemilosrdni gadovi, dakle!

Sve donedavno pogrešno sam vjerovao kako na dunjaluku nema razumnog insana spremnog da „saudijski masakr testerom“ tretira za bobu drugačije nego k'o zločin. Priznajem, bio sam u zabludi! I nije potrebno tumarati pješčanim arapskim pustarama da nabasate na kakvog suludog zanesenjaka, zaljubljenika u dvorski kičeraj, kraljevsko zlato, svilu i kadifu, odsječene glave i raščerečene udove.

Znamo da jedan takav upravo diše zagađeni sarajevski zrak. Ime mu je Mustafa Cerić, a raja ga iz čiste zakebancije zove reis-emeritus. Povodom konzularnog tranširanja ljudskog mesa u Istanbulu, lik je napisao: „Tačno, postoji ozbiljna kampanja protiv Saudijske Arabije kako bi se narušila reputacija te mir i prosperitet. Ovo nije dobro, ne samo za krhku regiju, već ni za cijeli svijet. Vjerujem da je Saudijska Arabija dovoljno jaka da izdrži sve ovo.“

Halalosum, emerituse! Niske su i jadne grane na koje je (s)pao bivši vjerski lider bh. muslimana, samoproglašeni evropski muftija i dokoni provokator koji će zgrabiti svaku zgodnu nepriliku da okolo morališe i pametuje. Pošto se hladnokrvnim minimiziranjem stravičnog zločina dobrovoljno „usaffio“ uz saudijske zlikovce, postat će i očigledniji motivi Cerićeve višedecenijske dosljednosti u amnestiranju i zaštiti ubica iz nikad razjašnjenih političkih atentata u Sarajevu. A ubijali su dok je reis emeritus obavljao funkciju ugaonog kamena SDA režima. I znao za sve...

Uostalom, govorimo o jadnom licemjeru, (ne)vjerniku koji je svojevremeno podržao i zaštitio pravosnažno osuđenog pedofila. Tamo, u Gluhoj Bukovici, Cerić je prvi put javno i transparentno otkrio vlastiti perverzni karakter.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.