MINUTA

Pogledaj dom svoj, Davide...

Obračun sa Davorom Dragičevićem dramatično je metastazirao!

Piše: Bakir Hadžiomerović

3.1.2019

Policija traga za nestalim D. D. iz Banjaluke. Nestanak je prijavljen policiji koja intenzivno traga za navedenom osobom. U skladu sa uputstvom, poduzimaju se sve potrebne mjere i radnje u cilju pronalaska nestalog lica, izjavila je portparolka Policijske uprave Banjaluka Marija Markanović. Posljednji put viđen je u nedjelju navečer u centru grada. Policija je saopštila kako je u momentu nestanka D. D. na sebi imao crnu jaknu, tamnoplave farmerke i smeđe cipele... 

Ukoliko ste pomislili da se u citiranom slučaju radi o jučerašnjoj informaciji povodom recentne hajke MUP-a Republike Srpske na Davora Dragičevića, naivno griješite! Preuzeti tekst, naime, objavile su banjalučke „Nezavisne novine“ u drugoj polovini marta prošle godine, a inicijali D. D. ne odnose se na aktuelnog Davora, već na ubijenog Davida Dragičevića.

Krug se, dakle, zatvorio! Pošto su institucionalno amnestirali izvršioce likvidacije nedužnog mladića, republičkosrpski režim kreće u bestijalni lov na pokojnikovog unesrećenog oca. Koji valjda treba biti eliminiran jer uporno ne odustaje od traganja za istinom o jednom svirepom zločinu. Istovremeno, mediji pod kontrolom vlasti amaterski su režiranu predstavu dodatno dramatizirali i epizodnom ulogom Velike Britanije, čiju su ambasadu klevetnički proglasili Davorovom sigurnom kućom pred policijskom potjerom. Naravno, kretenska laž je demantirana, ali novinarski su lešinari nesumnjivo ostvarili postavljeni zadatak „antisrpske satanizacije“ progonjenog čovjeka.

Obračun sa Davorom Dragičevićem i čelnicima pokreta „Pravda za Davida“ dramatično je metastazirao! Neutješno nervozni Dodik, pobješnjeli prvi pendrek Dragan Lukač, neuračunljiva Željka Cvijanović (navode se čak i strogo privatni motivi predsjednice za nepronalazak ubica)...

Stoga i svjedočimo svakodnevnim hapšenjima nevinih ljudi, a više niko normalan ne računa da će se režim zaustaviti na dosadašnjih tridesetak zatočenih. Zanimljiv je, pritom, podatak da za skoro godinu dana od Davidovog ubistva, policija i tužilaštvo u RS-u nisu priveli nijednu osobu, niti su pomislili da, onako, reda radi, osumnjičene barem pozovu na protokolarni informativni razgovor uz bosansku kahvu i rahat-lokum.

Nažalost, takav je pristup uobičajen u strahovladama! Jer, identično sluganstvo režimu policijske su i tužiteljske institucije pokazale i poslije atentata na Milana Vukelića te Murata Badića u Banjoj Luci, nakon svirepog ubistva djevojčice Melihe Durić u Vlasenici... Zločinci su sigurni i na slobodi, pod zaštitom SNSD-ove vlasti.

Iskreno, gade mi se šovinisti, ratni huškači i salonski četnici poput Bore Đorđevića. Međutim prije više od trideset godina lik je napisao- Pogledaj bagru, anđele, njihova duša je prokleta, svima su stavili amove, sebi sagradili hramove, ruke im ogrezle u krv.

Doživimo li Davida Dragičevića kao anđela iz pjesme, sve će nam se samo kazati...


Vezane vijesti
Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.