BIH

Povratnicima u Kulu Fazlagića uručeno 20 paketa pomoći

Omladinski krug i Info-servisa Medžlisa IZ Mostar

P.M.

21.7.2014

 

Tridesetak momaka i djevojka pripadnika Omladinskog kruga i Info-servisa Medžlisa Islamske zajednice Mostar,  posjetili su povratnike u Kulu Fazlagića. Povratnici su za goste iz Mostara priredili zajednički iftar, a  mostarska omladina je uručila 20 ramazanskih paketa za povratnike.  


U ime IZ Gacko prisutnim se obratio glavni gatački imam Sadet ef. Bilalić, koji je izrazio zahvalnost gostima iz Mostara, napomenuvši da njihova posjeta  mnogo znači povratnicima.


"Hvala Vam sto ste večeras ovdje uz nas. Vi ste generacija koja gradi našu budućnost. U ovoj zemlji se mora izgrađivati generacija koja će na čovjeka, prije svega gledati kao na pripadnika ljudska zajednice, bez obzira kako se on zvao ili kojoj vjeri pripadao," rekao je efendija Bilalić.


Glavni imama Medžlisa IZ Mostar prof. Ilham ef. Puce obratio se u ime gostiju iz Mostara naglasivši da su na ovaj način željeli dati podršku povratnicima ne samo u materijalnom, nego i duhovnom smislu.


"Došli smo večeras u Fazlagića Kulu da zajedno s vama podijelimo iftarsku radost. Znamo da se na početku ramazana u Gacku desilo nekoliko stvari koje su uznemirile vjernike povratnike. Ova naša vrijedna omladina, koja djeluje u okviru Info-servisa za mlade medžlisa IZ Mostar želi vam na ovaj način dati podršku i poručiti da vas nismo zaboravili. Mi smo vam večeras pripremili i jednu  skromnu pomoć koja će vam nadamo se biti od koristi. Neka to bude jedan vid podrške vama i čin zahvalnosti što ste nas ovako lijepo ugostili večeras u Fazlagića Kuli," istakao je profesor Puce.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.