BIH

U Zasad-polju gradit će se "Bingo", saobraćajnice, stambeni objekti...

Odbornici Skupštine Grada Trebinja usvojili regulacioni plan

P.M.

22.7.2014

Na sjednici Skupštine Grada Trebinja, sa 16 glasova za i 9 protiv usvojena je Odluka  o izmjeni i dopuni dijela regulacionog plana "Zasad-polje“, na čijem području je planirana izgradnja hipermarketa "Bingo“, zgrada Palate pravde, poslovno stambenih objekata, saobraćajnica, parkinga, a planirano je i izmještanje putne infrakstrukture, te izgradnja pratećih zelenih površina.

Opozicioni odbornici su iznijeli mišljenje da su pojedine parcele na kojima je planirana gradnja u privatnom vlasništvu, te da je podnesena tužba protiv grada, kao i da se u sklopu spornog regulacionog plana nalazi zgrada Dječijeg dispanzera, koja je predviđena za rušenje, a koja se prema navodima odbornika Slobodana Šarabe (NDP) i Zdravka Butulije (SNSD) nalazi pod zaštitom Republičkog zavoda za kulturno- istorijsko i prirodno nasljeđe RS, a protiv čega je velik broj trebinjaca potpisao peticiju.

Zasjedanje je obilježio manji prekid nakon što predsjednik Skupštine Slobodan Prtilo nije dozvolio predstavniku Pokreta za restituciju Trebinje Nebojši Dučiću da se obrati odbornicima.

Dučić je ipak došao do govornice i  napomenuo da su radnje gradske vlasti nezakonite, te da neće dozvoliti da gradska uprava nezakonito oduzima njegovu,i zemlju ostalih vlasnika. Po zahtjevu predsjednika Skupštine, Slobodana Prtila, Dučića je iz sale izvelo obezbjeđenje.

Dučić je novinarima rekao da je svjestan da je  napravio problem što je nasilno uzeo riječ, ali da je to bio jedini način da zaštiti svoja prava.

"Slavko Vučurević od početka, otkako sam ovo pokrenuo, nije dao nikakav adekvatan dokaz koji bi kazao da ja nisam u pravu", rekao je Dučić, pokazajući papire koji, prema njegovim navodima potvrđuju da je zemljište u bivšoj kasarni, gdje se planira izgradnja "Binga", privatno vlasništvo, a ne, Grada Trebinja.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.